- Rapid TV

23 iulie 2013

23.07.2013   Debut cu stangul pentru Rapidul nostru in noul sezon al primei ligi. Dupa o vara chinuita, dupa un baraj aparut ca din senin care a dat peste cap planurile de divizia B ale rapidistilor, echipa noastra s-a prezentat la Vaslui ca mielul la taiere. Cu multi jucatori noi, care au ajuns la 23-25 de ani, neiesind cu nimic in evidenta, cu putin tupeu, cu putina omogenitate si, pe alocuri, si cu putina valoare, Rapidul a incercat sa faca fata unei candidate la titlu. 
   Prima repriza ne-a facut sa credem ca Rapidul va fi o candidata sigura la retrogradare, cu Iacob si Lung destul de bezmetici in centrul apararii, cu un mijloc greoi, cu Negru inotand in gol fara nicio idee, cu Paun rudimentar, cu Ionita nesustinut, cu un atac tanar, dar in continuare foarte timid, Martin si Ciolacu parand mereu la primul meci pentru Rapid, fara rautate si vana, doar cu un Pancu luptator, dar si el fara precizia de pe vremuri, si cu o banca de rezerve cu doar 4 jucatori de camp, dintre care Niky nerefacut total, Tanasa care n-a mai jucat de mult timp si care nu a rupt niciodata gura targului, si cu alti doi jucatori promovati de la echipa a doua. A fost destul de umilitor sa vezi cum Rapidul a ajuns sa fie luat la misto de catre o echipa moldoveana care acum 6-7 ani nu reprezenta nimic in fotbalul romanesc. 
   Golul norocos a lui Tanasa si pasul inapoi al vasluienilor au readus Rapidul in joc pentru vreo 25 de minute, finalul fiind unul fara emotii, gazdele fragmentand destul de mult jocul. Victoria Vasluiului este meritata, chiar daca arbitrul nu ne-a dat un penalty clar in ultimul minut. Este clar si faptul ca nu vom fi o echipa ajutata, nici macar arbitrata corect pentru ca nu avem influenta acolo unde trebuie. 
   Una peste alta, important e ca Rapidul exista si ca putem sa-l sustinem in continuare, mai putin in primele doua meciuri de pe teren propriu ("mostenire" de pe vremea lui Copos), insa copiii si femeile vor crea o atmosfera specifica Giulestiului si sper sa obtinem primele 3 puncte in meciul cu echipa hibrid a lui Hagi sau cu "satelitul" Stelei, Viitorul Constanta/Chiajna. Speranta exista, dorinta exista, mai e nevoie de multa munca si de cativa jucatori de valoare pentru a putea deveni o echipa serioasa. Pana atunci, Rapidul este o echipa frumoasa, dar boema si naiva. Orice ar fi, suntem alaturi de ea. Hai Rapid!

Etapa 1, Stadionul Municipal, 4500 spectatori

FC Vaslui - RAPID    (2-0) 2-1
1:0 Lucian Sanmartean (10)
2:0 Liviu Antal (20)
2:1 Ciprian TANASA (56)

RAPID

90. Virgil DRAGHIA
.....................................
21. Marian STOICA
  6. Alexandru IACOB
15. Daniel LUNG
17. Alexandru COMAN
.....................................
10. Alexandru IONITA II
33. Catalin PAUN
11. Valentin NEGRU
.....................................
80. Madalin MARTIN   (25. Ciprian TANASA '46)
  8. Daniel PANCU (C) 
  9. Andrei CIOLACU

Antrenor: Marian RADA

Rezerve: D.Balauru, A.Grigore, A.Matei, V.Nicolae

Cartonas galben: Stoica ('41)FC VASLUI

Straton - Salageanu, Celeban, Varela, Cordos - Jumisse, Caue - Antal, Sanmartean (Buziuc '90), Lovrecic (S.Popovici '70) - Temwanjera (Pozder '61)    Antrenor: I.Stan