- Rapid TV

28 ianuarie 2014

28.01.2014

FC Rapid BucureştiFerencvárosi TC

Debut nefericit in noul an

Framantat de greve, de nesiguranta si de "fantoma" falimentului, Rapidul a plecat in Antalya pentru a se pregati in vederea returului ligii secunde, care va debuta la inceputul lui martie. 
Viorel Moldovan are o misiune foarte grea, aceea de a motiva niste jucatori descumpaniti, carora probabil nu le arde sa-si rupa picioarele in conditiile in care nu stiu daca Rapidul va fi declarat falimentar si va fi retrogradat in liga a patra sau a cincea. Acest lucru s-a vazut si in primul amical, pierdut cu 0-4 in fata ungurilor de la Ferencvaros, locul 5 in prima liga maghiara. In conditii normale am putea spune ca este o rusine acest rezultat, insa tinand cont de situatia grea, de absente si de faptul ca rapidistii mai mult nu s-au pregatit decat sa se concentreze la antrenamente, acest scor pare unul normal, jocul fiind si unul extrem de slab. 
In primul 11 au surprins aparitiile a trei jucatori aflati in probe: Daniel Celea, fundas de 18 ani, jucator liber de contract ce a jucat in tur in liga a patra, la Sporting Rosiori, Nikola Tolimir, mijlocas sloven de 24 de ani, care a evoluat in prima parte a sezonului la Enosis, in prima liga cipriota, unde a bifat doar doua partide, iar sezonul trecut a fost la Ceahlaul, unde a inscris un gol in 8 meciuri, si mijlocasul croat de 27 de ani, Romeo Filipovic, care a jucat sezonul trecut 8 partide pentru Koper, in prima liga slovena, iar in urma cu cativa ani a fost in lotul Universitatii Craiova. In repriza secunda a intrat si un brazilian, Caio Sanchez, care nu a iesit prea mult in evidenta. 
De asemenea, tot ca un debut poate fi trecuta si prezenta lui Tiberiu Balan, cel care a revenit dupa jumatate de an de absenta, datorata unei accidentari.
Fata de lotul din tur au absentat Pancu, Lung, Lukanovic, Selagea (nefolositi), Plopeanu, Wallace, Obed, Raduta, A.Matei, A.Grigore, Ionita (plecati). 
Una peste alta, la Rapid este foarte mult de munca, mai ales la partea psihica, fiindca jucatorii par total debusolati, iar conducerea trebuie sa lucreze mult pentru a reusi sa-i fie aprobat Rapidului planul de reorganizare, pe data de 14 februarie.

RAPID - FERENCVAROS (Ungaria 1)   (0:3) 0:4
Ungurii au marcat in minutele 2, 33, 36 si 57.

RAPID in repriza I: Draghia - M.Stoica, Sandulescu, Celea, I.Voicu - Filipovic, A.Coman - C.Herea, Tolimir, T.Balan - Ciolacu

RAPID in repriza II: Misa - N.Vasile, Tinc, A.Iacob, Mindu - V.Negru, C.Paun - Doman, F.Calin, Martin - Caio Sanchez.