- Rapid TV

10 ianuarie 2014

09.01.2014

Grig inscrie intr-un meci demn de Rapid

Nicolae Grigore a deschis scorul in minutul 27 al partidei Al-Ettifaq - Al Taawon, 3-3, din prima liga saudita. Amintind de cateva meciuri ale Rapidului, echipa lui Grigore a condus cu 3-0 pana in minutul 75, de cand oaspetii au inscris trei goluri, meciul terminandu-se la egalitate. Dupa 17 etape, Al-Ettifaq ramane pe locul 8. 08.01.2014

Nae Manea, presedinte

   Nicolae Manea este noul presedinte al Rapidului, dupa ce si-a dat demisia de la Corona Brasov. El va fi prezentat oficial in aceasta postura, vineri, la ora 12:00, intr-o conferinta de presa la Pro Rapid, la care va participa si Viorel Moldovan. In sfarsit, o certitudine. Sa fie intr-un ceas bun.

Emil Dica, Nico si Dolha, doriti in Giulesti de Moldovan


  Trei jucatori de peste 31 de ani isi doreste Viorel Moldovan pentru a intari echipa in acest retur, adica exact de ceea ce are nevoie Rapidul in acest moment, experienta. Doar asa pot creste tinerii jucatori, desi nici acestia nu mai sunt niste juniori. Oricum, Emil Dica si Daniel Niculae pot aduce, pe langa experienta, si foarte multa valoare, intr-o serie de liga secunda in care fotbalul practicat este modest, iar cu acesti doi jucatori se poate obtine o promovare la pas. 

   Daniel Niculae se pregateste de cateva luni cu Rapidul, a jucat in doua partide amicale, insa pana in acest moment nu a ajuns la o intelegere cu clubul. Ultimul club la care a evoluat a fost Kuban Krasnodar, in prima liga rusa.
   Emil Dica a jucat in "barajul" de pomina cu Chiajna si in cele doua etapa de liga 1 pe care Rapidul le-a disputat in aceasta vara. El a plecat dupa retrogradarea Rapidului, la Ceahlaul Piatra Neamt, unde nu a evoluat foarte mult, doar 40 de minute in 3 meciuri de prima liga si a fost integralist in meciul de cupa Romaniei, impotriva Rapidului, unde chiar a inscris singurul gol al nemtenilor.
   Cel de-al treilea jucator, Emilian Dolha, nu poate fi o solutie pentru echipa noastre, deoarece are 34 de ani, este sub valoarea lui Draghia, fiind renumit pentru gafele sale din momentele cele mai nepotrivite, si a "tradat" Rapidul pentru Dinamo, ceea ce pentru suporterii giulesteni este de neacceptat. 

 


Inca o minciuna?


   Venirea lui Nae Manea pare sa aduca si salvarea Rapidului, doar aparent insa, deoarece nimic nu e sigur. Nici ca Manea vine, nici ce pozitie va ocupa daca vine, nici daca Rapidul va fi cumparat, nici de cine va fi cumparat, nici daca planul de reorganizare va fi aprobat, nici daca va fi iar amanat, nici daca vom avea bani de transferuri, nici daca pleaca jucatori... Haos total marca inregistrata, insa la Rapid s-a vorbit mereu mult si nu s-a facut nimic. 
   Promisiuni multe, zeci de investitori interesati, toti rapidisti din tata-n fiu, potenti financiari, toti ajung in Europa in doi ani, toti vor face un Rapid care sa domine Romania... toti inexistenti. 
   Adevarul e ca cel mai usor manipulezi un om care are cutitul la os si care se leaga de orice cuvant, de orice speranta pentru mai bine. Asa suntem noi, suporterii rapidisti, desi nu mai inghitim demult toate gogosile astea, speram, dar terminam prin a ne da seama ca baietii astia smecheri ne-au tras-o inca o data. Si ne resemnam din nou in asteptarea unui alt zvon, unei alte himere, unui nou inceput. 
   Nu-i nimic, asteptam, suferim, trecem peste toate pentru Rapid si speram in continuare, doar sa nu ne credeti prosti. 
   Domnule Cristescu, inca de la primele cuvinte rostite in calitate de "finantator" al Rapidului, s-a citit pe chipul dumneavoastra incercarea de a minti, de a prosti lumea cu trei mici si doua beri oferite galeriei. Ce au zis unii... a venit Mesia, cu omul din umbra, probabil Sfantul Duh, si suntem salvati. Suntem intr-un mare rahat, desi aparent este liniste. 
    Nu ne mai mintiti cu acte, termene pentru ca nu mai credem. Vrem fapte. 

Tira junior la Rapid?


   Aparent o stire care ar bucura toata suflarea giulesteana, insa analizata mai atent face ca un eventual transfer al acestui jucator la Rapid sa se dovedeasca o mare greseala.

   Crescut de Dinamo si "caine" declarat, un etern "rival" al tatalui sau, o legenda rapidista, Catalin Tira a ajuns de foarte tanar la Lazio, unde nu a stralucit la echipa Primavera, si dupa ce a ajuns la varsta majoratului a fost aruncat de romani. De aici a intrat in paine impresarul Florin Manea, care cu iscusinta si relatii l-a dus la Haga, un loc perfect pentru a creste, fiind renumita calitatea olandezilor de a dezvolta tinerii. Din pacate pentru tanarul Tira, un romano vero, prioritare au devenit cluburile, fufele gen Anda Adam si a intrat in randul sperantelor care se sting repede. Cate exemple de tineri plecati in Italia si intorsi cu coada intre picioare si cu figuri de latino loveri rurali avem? Daminuta, Zicu, Mladen, Alibec etc. Avem nevoie de un jucator de genul asta? Un jucator care la 19 ani se crede prea bun pentru a mai demonstra ceva desi nu a auzit nimeni de el? Nu, multumim. Il prefer pe Ciolacu sau Martin, rapidisti de-ai nostri, care stiu ca dau totul pentru aceste culori.