- Rapid TV

4 februarie 2014

04.02.2014

"Sarcina" grea pentru conducerea Rapidului

O noua veste, menita sa linisteasca apele in Giulesti, a invadat media romaneasca in aceasta dimineata. Domnul Nicolae Sarcina, un prosper om de afaceri oltean, este noul patron al Rapidului, iar informatia vine chiar de la "fostul patron", Nicolae Cristescu, care nu uita sa ne aminteasca faptul ca el a salvat echipa din mainile lui Copos. Daca ar fi sa gandim logic si sa ne uitam pe cerul de deasupra Giulestiului, destul de innorat, as spune ca salvarea a fost defecta, in loc sa asteptam data de 14 februarie cu bucurie, gandindu-ne la cadourile pentru iubitele noatre, ne gandim cu tristete la "moartea" Rapidului nostru iubit. 
Vazand poate ca falimentul clubului pare inevitabil si incercand sa-si mai spele imaginea de mason, patron de carciuma, un fel de ice-berg din Titanic pentru Rapid, domnul Cristescu mai arunca cate o "gogoasa" pentru multimea rapidista, macar sa se vada ca incearca, pentru ca la final sa spuna ca a facut totul pentru a salva Rapidul, dar datoriile lasate de Copos erau prea mari... Pai nu ati negociat, domnule, datoriile, nu ati cumparat clubul cu 2-3 milioane, fara datorii, cu ditamai lotul, cu baza de pregatire, cu planul de reorganizare ca si aprobat? Ok, 2-3 milioane clubul, inca 1-2 miloane bugetul anual, cu salarii, deplasari si cheltuieli administrative, in total cu vreo 4-5 miloane totul era ok. O parte era acoperita din bilete, drepturi de televizare, sponsori, marketing, iar pentru cealalta v-ati luat angajamentul ca impreuna cu altii o suta de rapidisti ("toti potenti finaciar") sa o platiti. Asta dupa spusele dumneavoastra din 2013, prin vara.
2014, iarna. Jucatorii neplatiti, angajatii neplatiti, se vinde cel mai bun jucator pe mai nimic ca sa mai rezistam o luna, datoriile catre creditori probabil ca nu sunt platite, Pancu este sceptic, Moldovan da bani de la el si de la prietenii lui, multi vad sfarsitul Rapidului in februarie sau in cel mai bun caz o noua amanare a inevitabilului... In concluzie, nu prea ati investit nimic si ati adus niciun ban in club, niciun investitor, iar acum va vedeti un salvator. Sunteti foarte amuzant, dar rapidistii nu au simtul umorului prea dezvoltat in aceste momente. Ce imagine buna aveti despre dumneavoastra! Banuiesc ca la fel de bine va vedeti si cand va imbracati ca un lautar.
Una peste alta, "bomba" cu domnul Sarcina, care "nu a fost prins cu nimic ilegal", urmasul lui Gruia Stoica, cel care a fost prins, va fi dezamorsata in cel mult o zi, doua, lasandu-i domnului Cristescu sarcina de a gasi un alt investitor de "fatada".