- Rapid TV

9 decembrie 2014

Remember: Pierre BoyaLipsa eficacitatii din atacul Rapidului ne face sa ne gandim la atacantii de pe vremea cand eram o forta in tara si in Europa. Venit in 2007, de la Partizan Belgrad, camerunezul Pierre Boya era vazut ca inlocuitorul perfect pentru Ionut Mazilu si urma sa ii aiba colegi de linie pe Cesinha, Despotovic, Buga sau Burdujan.
In primul sezon (2007/08), Boya a fost titular cert si a inscris de 9 ori pentru Rapid, in 26 de aparitii, fiind golgeterul echipei. Fiind o fire mai dificila si un petrecaret notoriu, Boya era vazut mai mereu prin cluburi alaturi de bunul sau prieten Vladimir Bozovic, acest lucru afectandu-i si forma din sezonul 2008/09, cand a inscris o singura data in 13 meciuri. Cota sa insa era una destul de buna si astfel, dupa ce a inscris doua goluri intr-un amical cu Lyon (2-1 pentru Rapid), in iarna acelui sezon camerunezul a fost vandut la Grenoble, in prima liga franceza, pentru aproximativ 1 milion de euro. Se poate spune ca Rapidul a fost varful carierei lui Boya, deoarece pentru el a urmat o cadere brusca. Dupa un sezon in Franta, in care a inscris un singur gol, Boya s-a intors la Partizan, unde a rezistat doar 6 luni. Au urmat aventuri in Austria, Danemarca si Albania, la Lustenau, Randers sau Kukesi, insa nici aici camerunezul nu si-a gasit linistea.
Ajuns la 30 de ani, Boya joaca in India, la AC Mohun Bagan, dar nu in proaspat infiintata Super League, ci in campionatul Calcutei, o liga inferioara.