- Rapid TV

18 februarie 2015

18.02.2015

Ultima suta de metri
   Cu numai patru zile inaintea celui mai asteptat retur din ultimii ani, Rapidul fierbe in asteptarea rivalilor de langa cimitirul Ghencea.
Toata lumea lauda noul Rapid, achizitiile sunt de top pentru campionatul romanesc, singura problema fiind lipsa de omogenitate si distanta de 7 puncte fata de primul loc care asigura salvarea.
   Pentru a intari si mai mult lotul, Rapidul i-a adus in ultimele zile pe Aritz Lopez Garai (34 ani), jucator care a inceput campionatul Spaniei ca titular, la Cordoba, fiind in primul 11 in meciurile de la Madrid, impotriva lui Real si Atletico, dar si pe tanarul Ricardo Alves Coelho Silva (21 ani), care a fost crescut de FC Porto si a evoluat pentru toate nationalele de tineret ale Portugaliei.
   Vazand la ce nivel sunt celelalte echipe, am putea spune ca cele 6 echipe pe care le putem lasa in urma noastra ar fi Ceahlaul, Iasiul, Otelul, Chiajna, Brasovul, iar ultima echipa se va decide dintre Gaz Metan si eventual CFR Cluj, daca se va mentine depunctarea de 24 de puncte. Astfel, lasand la o parte meciurile cu Steaua, Petrolul sau Astra, Rapidul trebuie sa obtina victorii cu echipele contracandidate, mai ales ca in meciurile directe cu acestea rezultatele nu ne avantajeaza, 0-1(a) cu Iasiul, 0-1(a) cu FC Brasov, 0-0(d) cu Chiajna, 1-1(a) cu Ceahlaul, 1-1(a) cu Gaz Metan si 0-2 la Galati. Mi-e greu sa cred ca Pandurii sau "U" Cluj, echipe care s-au intarit destul de puternic, vor intra in aceasta "hora" a retrogradarii, la fel cum Viitorul lui Hagi are mijloace "specifice" pentru a ramane in prima liga.
   Asadar, meciurile acestea vor face diferenta. Avem multe deplasari decisive, insa nivelul loturilor acestor echipe ne fac increzatori. E foarte important ca acesti straini adusi sa fie respectati de catre club, astfel incat ei sa dea totul pentru Rapid, altfel nu putem avea pretentia ca ei sa simta ceva pentru culorile alb-visinii, chiar daca duminica au avut o mostra unica din ceea ce inseamna rapidismul.
   Valerii Moraru a investit, a demonstrat ca vrea binele Rapidului, dar trebuie sa continue sa implementeze profesionalismul in acest club, scaldat in amatorism in ultimii ani. Vrem sa vedem seriozitate, sa nu mai existe intarzieri salariale, nemultumiri si sa nu mai avem eticheta de "tipic pentru Rapid" in cazurile negative. Gratarele, vizitele medicale la clinicile de cartier sau salariile de liga secunda ar trebui sa fie istorie. Se poate face performanta doar cu organizare si multa seriozitate, iar patronul echipei ar trebui sa vada aceasta uriasa posibilitate de a face profit, tinand cont de faptul ca o echipa bunicica poate domina acest campionat slabut si poate obtine bani frumosi din cupele europene. Iar niste suporteri unici, precum cei ai Rapidului, merita o echipa de top.
Hai Rapid!!!

* Pentru a vedea cu ce numere vor evolua jucatorii nostri in retur intrati in sectiunea "Lot".