- Rapid TV

2 aprilie 2015

REMEMBER: RADOMIR DJALOVIC

Odată cu venirea lui Fathi Taher la echipă, în vara anului 2008, Rapidul a băgat adânc mâna în buzunar și a adus câțiva jucatori de valoare, printre aceștia și un titular în proaspăta națională a Muntenegrului și printre marcatorii de top ai primei ligi croate.
Radomir Djalovic avea 26 de ani și era transferat de la Rijeka în schimbul a 800.000 de euro, sumă care îl obliga pe atacant la multe goluri. Călit la Steaua Roșie Belgrad, Kayserispor, Arminia Bielefeld sau NK Zagreb, Djalovic a impresionat încă de la primele meciuri prin determinarea demonstrată.
Primul sezon a fost unul destul de zbuciumat, investițiile făcute întorcându-se ca un bumerang împotriva jucătorilor nou-veniți, care au fost imediat luați în colimator după un start ezitant, însă debutul muntenegreanului nu putea fi unul mai bun. Intrat în minutul 75 al partidei de la Galați, când Rapidul era condus cu 0-2, Djalovic a înscris un minut mai târziu, la prima atingere. Chiar dacă Rapidul a pierdut acel meci, Djalovic era deja o vedetă în Giulești.
Într-un sezon în care s-au perindat la echipă patru antrenori, Jose Peseiro, Nae Manea, Marian Rada si Viorel Hizo, Djalovic a mai înscris o singura dată în campionat, la Bistrița, dar a reușit și un gol în Cupa României, în victoria de la Ploiești, 3-2 cu Petrolul.
Deși eficacitatea sa era redusă, Radomir a fost folosit ca titular de către toți antrenorii, spiritul său de luptător fiind extrem de apreciat.
Iubitorii Rapidului nu au cum să uite bara lui Djalovic din prelungirile partidei cu Poli Iași (2-2), în ultimele secunde ale campionatului, când mingea s-a scurs în butul din dreapta portarului, la fel cum s-au scurs și speranțele Rapidului de a juca în Europa.
Ratarea cupelor europene a adus și multe schimbări în lotul echipei, Djalovic fiind unul dintre jucătorii care au părăsit Rapidul, chiar dacă a apucat să mai îmbrace tricoul alb-vișiniu de două ori în acel sezon, în deplasările de la Urziceni si Timișoara, ambele pierdute cu 1-0.
Muntenegreanul s-a întors la Rijeka, unde a evoluat încă doua sezoane, perioadă în care a înscris de 17 ori în 43 de meciuri, ceea ce l-a propulsat spre prima ligă rusă, la Amkar Perm.
Deși Perm a scăpat de la retrogradare, Djalovic nu a impresionat, nereușind să marcheze în 27 de apariții, astfel că a fost vândut în Iran, la Foolad Sepahan. Aici a înscris 6 goluri în două sezoane, pentru ca apoi, în 2014, să ajunga în îndepărtata Chină, la Shanghai Shenxin, unde după numai trei meciuri jucate a ales o destinație și mai exotică, adică Thailanda, la Bec Tero Sasana, echipă pentru care a punctat de două ori în 14 meciuri.
La începutul acestui an Djalovic s-a transferat în cea de-a doua ligă thailandeză, la FC Bangkok, unde se află și în prezent, pentru care a marcat de 4 ori în 4 meciuri.
Totodată, Djalovic a evoluat de 26 de ori în tricoul naționalei Muntenegrului, pentru care a înscris 7 goluri.

Ajuns la 32 de ani, muntenegreanul născut la Bijelo Polje ne lasă impresia ca ar fi putut avea mai multe realizări în carieră, însă chiar dacă a evoluat un singur sezon în Giulești a demonstrat ca are spirit de rapidist.  

Alex Paraschiv