- Rapid TV

13 februarie 2016

10 JUCĂTORI FĂRĂ MECIURIDeși mai sunt doar două săptămâni până la reluarea sezonului ligii secunde, câțiva jucători din lotul lui Dan Alexa nu au meciuri în picioare.

În primul rând, turneul indian la care participă Rapidul permite doar trei schimbări, chiar dacă are caracter amical, astfel încât o parte dintre jucători nu au prins niciun minut în primele două meciuri, ca Răzvan Petre, Andrei Pleșa, Valentin Răsdan sau Cristian Timiș, jucători tineri, pe care Alexa i-ar putea folosi în ultimul meci, cel cu Paranaense. Pe această listă îl mai putem trece și pe Alexandru Potecea, cel care a jucat doar 6 minute în meciul cu Volyn Lutsk.

Cei de mai sus au prins totuși câteva minute în meciurile cu Domnești și Muscelul, însă acelea nu sunt foarte concludente.

Apoi, Iulian Manea s-a operat, urmând a lipsi timp de două luni, iar Jiri Jeslinek a suferit o întindere de ligamente, având nevoie de o pauză de aproximativ 30 de zile.

În final, avem trei jucători care nu se mai alătură lotului din India. Dacă problemele lui George Ganea sunt deja cunoscute, părinții lui fiind împotriva deplasării acestuia până în India, nou-veniții Robert Căruță și Fran Cruz nu vor mai ajunge în cantonamentul din Kozhikode, conform 1923.ro, aceștia vor rămâne în țară, unde se vor pregăti separat, până la întoarcerea delegației rapidiste, actele necesare unei călătorii atât de îndepărtate fiind destul de greu de realizat într-un timp atât de scurt. 

În cazul în care nu trecem de grupe, am putea disputa un meci amical în India, cu o echipă locală sau cu una din turneu, care nu prinde semifinalele. Este greu de crezut că putem juca în ultima săptămână dinaintea meciului cu FC Clinceni, deoarece jucătorilor le vor trebui 2-3 zile pentru a se reobinșui cu fusul orar și cu temperatura din România. 

Așadar, nu mai puțin de 10 jucători din lotul Rapidului nu au meciuri în picioare, pregătirea lor bazându-se doar pe antrenamente.

Delegația Rapidului ar trebui să se întoarcă în jurul datei de 21 februarie, iar meciul cu FC Clinceni este programat pe 27 februarie, în cazul în care nu va fi mutat de televiziuni.