- Rapid TV

22 februarie 2016

BURCĂ: EXISTĂ RISCUL FALIMENTULUI


Situaţia Rapidului este la fel de critică precum acum un an şi jumătate, atunci când Valerii Moraru a venit în Giuleşti ca un salvator. Din păcate pentru fanii care, practic, au scăpat o dată clubul de la faliment, prin donaţii folosite în procesul de la TAS, continuarea nu a fost încurajatoare. Iar riscul falimentului, pe 4 martie, este foarte mare în condiţiile în care patronatul vişiniilor nu va dovedi instanţei că a făcut plăţi în valoare de câteva sute de mii de euro.
Situaţia periculoasă în care se află clubul a fost confirmată de Ovidiu Burcă. Fostul preşedinte al grupării vişinii în turul campionatului, Burcă a confirmat la Digi Sport Matinal, că 4 martie poate fi crucial pentru vişinii.
"În ceea ce spun, nu are vreo legătură faptul că Rapid a decis să încheie într-un mod total neelegant raporturile contractuale cu mine. Dacă nu se va face dovada în faţa instanţei că s-au făcut unele plăţi importante, că există intenţii clare de plată, atunci riscul de faliment este foarte mare", a spus Burcă, la Digi Sport Matinal.
Conform informaţiile Digi Sport, Moraru ar trebui să plătească undeva în jur de 500.000 de euro taxe şi impozite. Acţionarul majoritar al Rapidului speră ca instanţa să accepte o reeşalonare pe încă un an a plăţilor conform planului de reorganizare.
"Normal că am simţit o dezamăgire cruntă pentru modul în care s-a ajuns la această despărţire, printr-un simplu mail primit în momentul în care eram cu echipa în cantonamentul din India. Asta nu mă face să regret vreodată perioada petrecută la Rapid. A fost o experienţă extraordinară şi sper foarte mult ca echipei să-i fie mai bine şi să scape de toate problemele. Chiar dacă au existat critici legate de acest turneu de pregătire, să ştiţi că a fost unul desfăşurat în condiţii excelente, iar banii economisiţi sper să fie folosiţi cu folos de cei care se ocupă acum de club", a mai spus Burcă.
sursa: digisport.ro