- Rapid TV

24 februarie 2016

DOI FOȘTI RAPIDIȘTI AU MARCAT ÎN ASIA
Foștii jucători străini ai Rapidului s-au împrăștiat prin toată lumea, iar unii dintre ei au ajuns în locuri exotice. Doi dintre ei însă joacă la un nivel destul de înalt, în AFC Cup, competiție la care nu participă echipe din China sau Japonia, dar este considerată a doua competiție a continentului.

Ryan Griffiths, australianul care a evoluat în Giulești în 2006, a ajuns în Hong Kong și a deschis scorul pentru echipa sa, South China, în deplasarea din Myanmar, acolo unde a fost învins cu 2-1, de către Yangon United FC, într-un meci din grupa E a AFC Cup.

După plecarea de la Rapid, Griffiths a mai jucat la Liaoning, Beijing Guoan, Newcastle United Jets, Beijing Baxy, Adelaide United, Sarawak (actuala echipă a lui Davide Grassi), ajungând la echipa din Hong Kong la începutul acestui an.

Un alt fost rapidist care s-a transferat în îndepărtata Asie este Marcos Antonio, cel care a jucat la Rapid între 2010 și 2012, perioadă în care a înscris de trei ori în 62 de meciuri. După aventura din Giulești, fundașul brazilian a plecat la Nurnberg, unde nu prea a jucat, iar apoi a semnat cu Jahor Darul Tazim, din Malaezia, echipă cu care evoluează în AFC Cup și pentru care a marcat în ultimul meci, 8-1 cu Ayeyawady United, din Myanmar. Echipa lui Marcos Antonio este și deținătoarea trofeului.

foto: mediafax