- Rapid TV

5 februarie 2016

EI SUNT VIITORUL RAPIDULUI

Într-o perioadă în care problemele financiare sunt la ordinea zilei în tot fotbalul românesc, investiția în juniori, și în general în tineri, pare a fi singura soluție prin care echipele pot supraviețui și pot produce bani. 

Rapid se aliniază acestui trend, schimbându-și strategia în această iarnă. Dacă în tur s-a mers pe varianta cu mulți străini și mai puțini tineri români, poate doar forțați de regulamentul ce obligă echipele din eșalonul secund să folosească cel puțin doi jucători născuți după anul 1996 în teren, din această iarnă lucrurile s-au modificat. O mare parte dintre străini au plecat, Josl, Romero, Grassi, Moke, Ferran și Embalo părăsind echipa, la capitolul sosiri figurând numai jucători români, iar cu excepția lui Raul Costin, toți sunt tineri. 

Iată tinerii pe care se va baza Rapidul în partea a doua a sezonului:

* IULIAN MANEA (portar, 19 ani)


Portarul giuleștean a debutat încă din prima etapă a acestui sezon, el apărand în meciul cu CS Balotești, și a făcut-o cu mare succes, însă a ratat cantonamentul din India din cauza unei accidentări, care îl va ține pe bară timp de două luni. 


* NICOLAE VASILE (fundaș, 20 de ani)

La numai 20 de ani, abia împliniți, Niky este un veteran al echipei, fiind căpitanul de drept, maturitatea sa impunându-l în vestiarul Rapidului. Odată cu plecarea lui Tomas Josl, Nicolae Vasile pare a nu avea concurență pe postul de fundaș stânga. 


* NICUȘOR FOTA (19 ani, fundaș)

Venit în această iarnă de la Concordia Chiajna, fundașul de bandă de numai 19 ani încearcă să-l convingă pe Dan Alexa că poate fi o soluție de viitor, acesta debutând pentru giuleșteni în amicalul cu Viitorul Domnești.


* RĂZVAN PETRE (fundaș, 18 ani)

Unul dintre cei mai promițători juniori din pepiniera Rapidului este Răzvan Petre, căpitanul republicanilor, acesta având calități excelente ce îl recomandă ca o soluție pentru postul de fundaș central.


* ANDREI PLEȘA (fundaș, 18 ani)

Andrei Pleșa este una dintre variantele lui Alexa pentru postul de fundaș dreapta, urmând a fi concurența lui Kușnir, însă juniorul rapidist poate juca și pe postul de mijlocaș central.


* CRISTIAN RAICIU (mijlocaș, 19 ani)

Mijlocașul rapidist este deja o certitudine, fiind titular de drept atunci când este apt de joc. Raiciu a ratat startul de sezon din cauza unei accidentări, însă odată revenit pe teren nu a mai ieșit din primul unsprezece. 


* GEORGE TUDORAN (mijlocaș, 20 de ani)

Alături de Raiciu, Tudoran este tânărul care a jucat cel mai mult pentru Rapid în prima parte a sezonul, fiind și el un om de bază. Tudoran are un gol marcat în acest sezon, în prima etapă, împotriva Baloteștiului. 


* ROBERT CĂRUȚĂ (mijlocaș, 20 de ani)

Venit de la Ceahlăul în această iarnă, Robert Căruță promite foarte mult, el fiind căpitanul naționalei U19 a României. Căruță a jucat constant la nemțeni în prima parte a sezonului.


* CRISTIAN TIMIȘ (mijlocaș, 18 ani)

Timiș este surpriza lui Alexa din cantonamentul de la Kozhikode, mijlocașul de 18 ani venind de la Rapid Suceava. 


* VALENTIN ALIN RĂSDAN (mijlocaș, 20 de ani)

Mijlocașul de 20 de ani a venit de la Concordia Chiajna și este rudă cu Florin Răsdan, cel care a fost aproape de Rapid în vară. 


* GEORGE GANEA (mijlocaș, 16 ani)

Mezinul lotului giuleștean este deja un obișnuit al tribunelor, fiind foarte apreciat deși are numai 16 ani. Ganea Jr. a marcat deja un gol pentru echipa mare, în victoria, 3-1, cu Dacia Unirea Brăila. Rămâne de văzut cât de pregătit va fi ținând cont că a ratat cantonamentul din India, nefiind lăsat de părinți în această deplasare.* CĂTĂLIN ȚÎRĂ (atacant, 21 de ani)

Deși are numai 21 de ani, băiatul lui Fane Țîră are deja o mare experiență, evoluând pentru juniorii lui Lazio Roma, iar la seniori are în palmares trei echipe, pe Ado Den Haag, FC Brașov și Concordia Chiajna. Pe vremea când era la Brașov Țîră a înscris un gol împotriva Stelei. De asemenea, Cătălin a înscris chiar la debutul pentru Rapid, în amicalul cu Muscelul Câmpulung.


* VLAD MORAR (atacant, 22 de ani)

Poate cel mai cunoscut dintre tinerii Rapidului, Vlad Morar are experiența ligii întâi, evoluând pentru U Cluj și Petrolul Ploiești, având în C.V. și clubul israelian Beitar Ierusalim, însă nu a apucat să joace niciun minut acolo. A debutat și el cu gol pentru Rapid, în amicalul cu Muscelul Câmpulung.Pe lângă aceștia, în anticamera echipei mari mai sunt și alți tineri, printre fiind Andrei Rontea, Cosmin Novac sau Franco Paraschiv, dar și câțiva jucători de 16-17 ani, care pot intra oricând în vederile lui Dan Alexa.