- Rapid TV

11 februarie 2016

EXCLUSIV: INTERVIU CU RUI DUARTE


Rui Duarte, unul dintre cei mai iubiți străini din istoria Rapidului, a acordat un interviu în stilul propriu, în exclusivitate pentru Rapid TV:

Salut, Rui! Ce mai faci, mai joci fotbal?
Nu mai joc, m-am lăsat în urmă cu șase luni, nu am găsit niciun contract bun și momentan nu mai joc.

Hai să vorbim puțin despre Rapid și spune-mi cum ai descrie perioada petrecută de tine la noi?
La Rapid a fost o perioadă foarte bună pentru mine, primii doi ani au fost super, cu o echipă foarte bună, antrenor bun, colegi buni, ne băteam la titlu tot timpul, dar ultimele șase luni nu au fost atât de frumoase, au început problemele financiare și a fost foarte greu.

Spune-mi o poveste amuzantă trăită de tine cât ai fost la Rapid!
Am avut multe povești, fiindcă am avut o perioadă mai nebună la Rapid. Am dispărut o dată patru luni, iar când m-am întors făcusem o burtă mare și aveam 8 kg în plus. Nu prea eram pregătit să joc,  dar Șumudică m-a băgat într-un meci cu Gaz Metan, la 1-0, și imediat am dat centrare frumoasă de gol. A fost un moment foarte frumos.

Ce ți-a plăcut cel mai mult la București?
Mi-a plăcut tot în București, fiindcă acest oraș are o viață foarte frumoasă. Toata lumea s-a purtat foarte frumos cu mine, întotdeauna, nu am avut ce să zic. Am mulți prieteni acolo și chiar și o gagică frumoasă. :)

Ce nu ți-a plăcut în București?
Singurul lucru care nu-mi place în București e că sunt steliști. În rest, îmi place totul.

Păstrezi legătura cu cineva de la Rapid?
Mai vorbesc cu foști jucători de-ai Rapidului, am mai vorbit o dată cu Burcă și cu Alexa, dar acum nu mai sunt jucători, sunt domnul președinte și domnul antrenor.

Cu ce jucători români de la Rapid te înțelegeai cel mai bine?
Cu toți am fost prieten bun, nu era unul anume. Au fost vreo 2-3 jucători de care nu mi-a plăcut în perioada petrecută la Rapid, dar cu restul m-am înțeles foarte bine. Românii sunt niște persoane foarte plăcute, care, indiferent de nebunia mea, s-au purtat impecabil.

Ce meci al Rapidului ți-a rămas în minte, care a avut cea mai mare însemnătate pentru tine?
Cel mai frumos meci cred că a fost acel 5-0 de la Cluj, cu CFR, când am înscris un gol, primul meu gol din campionatul României. Când am dat golul a fost foarte frumos, chiar și suporterii CFR-ului m-au aplaudat, iar când te apreciază și adversarii e superb.


Ai fost iubit de suporterii Rapidului și pentru că ai fost un fel de Bad Boy. Mereu am fost curios de ce întârziai mereu la reunire?
Nu sunt Bad Boy, sunt doar puțin nebun. Întârziam pentru că în Portugalia era mereu foarte cald și îmi placea foarte mult să stau plajă, cu familia, dar când mă întorceam făceam treabă bună. Suporterii mă iubeau și pentru că dădeam totul pe teren. Era totuși o perioadă în care eram mai nebun. Acum m-am mai liniștit.

Ce-ți lipsește cel mai mult din perioada de la Rapid?
Sincer, îmi lipsește tot, clubul, suporterii... Rapid era un club foarte mare. Și acum este un club foarte mare și are cei mai buni suporteri din România, nu se compară cu alții. Îmi plăcea să stau cu colegii, la vorbă, în vestiar, eram acolo în top. Acum e durere mare.

Să înțeleg că încă urmărești Rapidului?
Da. Sunt mereu cu ziarele din România, urmăresc tot timpul Rapidul. Îl mai întreb pe Burcă care e situația la Rapid, dacă o să fie mai bine, iar acum 2-3 luni a vrut să mă întorc, dar nu a fost posibil.

Deci știi despre greutățile financiare de la club. Ce părere ai despre situația din prezent a Rapidului?
Știu că Rapid traversează un moment foarte greu, e criză mondială și e greu să găsești un investitor sau sponsori. Și dacă nu ai bani e greu să ai o echipă puternică, dar trebuie găsiți jucători care să vină pe bani mai puțini, care să știe ce înseamnă Rapid, ce înseamnă să joace acolo, să dea totul pentru tricoul alb-vișiniu. Dacă mai sunt și câțiva copii buni, se poate merge în prima ligă, mai ales cu ajutorul suporterilor, și sper ca Rapid să revină acolo sus.

Ce le transmiți suporterilor rapidiști?
Le mulțumesc pentru tot ce mi-au dat, mulțumesc Rapidului pentru tot, mi-a dat mult mie și familiei mele, o să îi mulțumesc pe viață pentru ceea ce a făcut pentru mine. Îmi pare rău dacă am mai făcut câte o tâmpenie, dar pe teren nu-mi poate reproșa nimeni nimic, pentru că am dat mereu totul și rămân rapidist pe viață. Mulțumesc pentru tot. 


Rui Duarte a venit la Rapid în vara lui 2010, îmbrâcând de 71 de ori tricoul alb-vișiniu, fostul fundaș dreapta transferându-se în 2013 la Anorthosis Famagusta.

Rui Sandro de Carvalho Duarte are 35 de ani și a evoluat ultima dată la 1 Dezembro, în liga a treia portugheză.