- Rapid TV

8 februarie 2016


MÂNCAREA = 4 x DREPTURILE TVSuma pe care a primit-o fiecare club din liga a doua pentru drepturile TV a iscat o mare controversă la începutul acestui sezon, televiziunile neînghesuindu-se să transmită Pojorâta, Balotești sau Pâncota. 

În afară de Rapid, U Cluj, Oțelul și Brașov, e greu de crezut că celelalte echipe ar atrage destul interes încât partidele lor să fie transmise. Într-un final, s-a ajuns la o suma extrem de modestă, 350.000 de euro, împărțită egal tuturor echipelor, ceea ce i-a adus Rapidului în jur de 15.000 de euro. O bătaie de joc dacă ținem cont de faptul că toate partidele giuleștenilor sunt transmise, iar alte echipe sunt televizate doar când joacă împotriva noastră. Dar, acest subiect a fost îndelung discutat.

Într-un interviu acordat de Radu Birlică, administratorul special, pentru 1923.ro, acesta a cumulat costul mâncării undeva la 60.000 de euro anual, ceea ce înseamnă că suma ce asigură mâncarea unei echipe timp de un an este de 4 ori mai mare decât suma încasată din drepturile TV, ceea ce este incredibil. 

"Lumea nu înţelege un lucru. Nu doar banii efectiv înseamnă sponsorizare. Şi bunurile, care scutesc clubul de anumite cheltuieli, intră tot la capitolul încasări. Nouă această măcelărie ne va furniza, de două ori pe lună, absolut tot ce avem nevoie în materie de carne. La ProRapid, după întoarcerea din cantonament, vor fi două mese pe zi. La acestea au acces jucătorii, staff-ul tehnic, cel administrativ, dar şi ceilalţi angajaţi de la club. Aşadar, două mese pe zi la aproximativ 45 de oameni! Asta înseamnă undeva 1000 – 1500 de lei pe zi cheltuiţi! Produsele de la Mircea Măcelaru’ acoperă o bună parte din aceste costuri care, dacă facem o medie, şi raportăm la 21 de zile pe lună, se ridică la aproape 5000 de euro lunar. Este o sumă pe care clubul o economiseşte." a spus Birlică.