- Rapid TV

4 februarie 2016

MORARU VORBEȘTE DESPRE SITUAȚIA DE LA RAPID

Valerii Moraru a vorbit despre probleme actuale ale Rapidului, încercând să lămurească o parte dintre ele și să îi liniștească pe suporterii tot mai îngrijorați de ceea ce se întâmplă la club.
Domnule Moraru, ce se mai aude de listarea Rapidului la Bursă?
O echipă de specialişti se ocupă de acest proiect, se pun toate detaliile la punct şi curând vom putea vorbi mai multe. Şansele sunt foarte mari să ajungem acolo, dar deocamdată nu vreau să detaliez pentru că nu-mi place să vorbesc decât despre certitudini.
Suporterii, în marea lot parte, sunt de acord cu această procedură. Dar unii consideră că ar putea crea şi dificultăţi o astfel de iniţiativă, în sensul că acest club ar putea ajunge pe mâinile cui nu trebuie…
Nu se pune problema aşa. Rapid are în momentul de faţă un total al datoriilor de 16 milioane de lei, dintre care 6 milioane sunt datorii faţă de Azuga Waters. În momentul în care acţiunile vor fi listate la bursă, aceste creanţe vor fi convertite în acţiuni, deci Azuga Waters va deţine în continuare un procentaj important din capitalul clubului. Aşadar, vreau să menţionez şi că societatea noastră nu urmăreşte să ia înapoi banii investiţi, aşa cum se vehiculează. Tot împrumutul va fi convertit în acţiuni.
Totuşi, lucrurile nu par atât de roz din punct de vedere financiar. Ce se întâmplă?
Se şi exagerează! Păi înainte de începutul sezonului s-a făcut o grevă înaintea amicalului cu arabii de la Ittihad. Ştiţi de ce? Pentru că nu erau înregistrate contractele a doi jucători! Şi asta fiindcă nu au fost aprobate de administratoarele judiciare fără de care nu se puteau înregistra. Păi ăsta e motiv? Normal, atunci ar fi putut fi sancţionaţi cu 25 la sută din contract toţi jucătorii, dar am trecut peste.
Acum însă a fost vorba de neplata salariilor, de restanţe…
Domnule, noi mai avem un salariu şi jumătate de achitat în prezent, atât! Păi spuneţi-mi mie, vă rog, câte cluburi din Liga 1 au restanţe mai mici de două luni? Se fac eforturi pentru a se mai stinge şi din această datorie, dar nu vreau să mai fac predicţii când nu depinde totul exclusiv de mine.
Problema chiriilor care este? Răzvan Trandu s-a mutat la ProRapid…
Când au fost făcute contractele, la Iulian Popa şi Răzvan Trandu s-a greşit, în sensul că la ei este stipulat faptul că-şi plătesc singuri chiria, iar clubul le-o decontează apoi. Doar ca administratoarele au refuzat ulterior aprobarea oricăror plăţi în afară de salarii şi taxe aferente lor, iar ăsta este motivul pentru care nu au fost restituiţi acei bani… Vom găsi o modalitate să rezolvăm totul cât mai repede. În rest nu sunt probleme cu chiria. De ce nu există această problemă cu străinii? Deoarece contractele de închiriere  au fost semnate cu Azuga Waters care le-a plătit direct.
Wilfred Moke a spus că nu vă pasă de club…
Nu înţeleg ce a vrut să spună. El cred că ar trebui să fie recunoscător Rapidului, care i-a dat şansa să devină jucător profesionist la 27 de ani! Da, este adevărat, avea două luni restanţe salariale, ca şi ceilalţi jucători, atât! Dar sunt multe cluburi din liga a doua care oferă primă de semnătură 5000 euro, salariu net de 3.000 euro lunar, prime de victorie 500 euro, apartament nou cu trei camere şi maşină de serviciu? 
Riscă Răzvan Trandu vreo suspendare?
Noi facem tot posibilul să nu sancţionăm jucătorii, nu vrem să facem asta. Dar trebuie să se aşeze puţin lucrurile şi să nu mai apară astfel de situaţii. Lucrurile astea afectează cel mai mult clubul, pentru că ele alungă mereu potenţialii sponsori. Ne chinuim din răsputeri să aducem sponsori şi investitori, dar ei devin ezitanţi când văd astfel de lucruri. Şi nu e normal, pentru că oferim condiţii mult mai bune decât foarte multe echipe din prima ligă.
sursa: 1923.ro