- Rapid TV

11 februarie 2016

O VECINĂ DE CARTIER ÎMPLINEȘTE 100 DE ANI
Sportul Studențesc București își sărbătorește astăzi centenarul, într-o atmosferă destul de neplăcută, dar cu speranțe mari. Pe studenți aniversarea de 100 de ani îi prinde în liga a patra, însă au motivația de a reveni în prim-planul fotbalului românesc, antrenorul de acum, fostul atacant rapidist Ionuț Mazilu, fiind încrezător că echipa va promova în liga 3. 

Echipa supranumită "Gașca nebună" s-a înființat în 1916 și a avut mai multe denumiri, Sporting Clubul Universitar București, Sparta București, Central Universitar București, Știința București și Politehnica București. 

Sportul nu are niciun titlu de campioană, terminând a doua în ediția 1985/86, jucând de trei ori finala cupei României, de fiecare dată pierdută.

În Europa au reușit un tur trei în Cupa UEFA în 1987/88, atunci când au fost eliminați de Verona, după ce au trecut de Katowice și Brondby.


După revoluție mai mulți jucători de la Sportul au fost apreciați la Rapid, printre ei fiind Ionuț Mazilu, Costin Lazăr, Vali Negru, Bogdan Andone, Răzvan Lucescu sau Marius Șumudică.

Le urăm LA MULȚI ANI și le dorim să revină în prima ligă, deoarece este o echipă curată, o echipă de tradiție ce nu trebuie lăsată să moară!