- Rapid TV

10 februarie 2016

PROBLEME PENTRU ȘUMUDICĂ

Scandalul pariorilor din fotbalul românesc capătă noi dimensiuni după ce oficialii FRF au intrat în posesia unor informaţii ce îl incriminează pe antrenorul Astrei, Marius Şumudică.
Din informaţiile ProSport, FRF deţine în acest moment detalii clare din activitatea de parior online a tehnicianului liderului Ligii 1, iar acesta va ajunge astăzi în faţa Comisiei de Disciplină pentru a da explicaţii.

Sursele ProSport susţin că Şumudică a mizat în repetate rânduri sume ce variau între 500 şi 900 de euro pe diverse partide din Liga 1, dar şi pe meciuri din Liga Campionilor, Europa League sau ale echipelor naţionale U17, U19 şi U21 ale Românuiei. Fostul atacant nu ar fi pariat pe meciurile echipei sale, Astra Giurgiu, dar chiar şi aşa se află în culpă conform regulamentului disciplinar al FRF, care prevede o suspendare de doi ani şi o amendă de 300.000 de lei pentru cei găsiţi vinovaţi.
    Art. 60.5
    Fapta persoanei care participă direct sau indirect la pariuri sau alte activităţi similare care privesc jocurile din competiţiile organizate sub egida FIFA/UEFA/FRF/LPF/AJF sau care are un interes financiar direct sau indirect în astfel de activităţi se sancţionează cumulativ cu:
  •  interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal pentru 2 ani;
  • penalitate sportivă de 300.000 de lei.
Antrenorul de 44 de ani va fi audiat astăzi la FRF, anunţă Gazeta Sporturilor.
Au modificat regulamentul pentru a-l determina să vorbească?

Reprezentanţii FRF s-au aflat în ultimele săptămâni sub o presiune imensă pentru a demara ancheta în acest caz, iar surse autorizate susţin că ultima modificare a regulamentului, survenită chiar săptămâna trecută, după întrunirea Comitetului de Urgenţă, vizează în mod direct situaţia lui Marius Şumudică. Schimbarea deschide o portiţă pentru tehnicianul Astrei, care ar putea scăpa de suspendare, dacă va colabora şi le va oferi anchetatorilor detalii ce pot duce la demascarea altor personaje din fotbalul românesc ce încalcă regulamentul disciplinar jucând la pariuri.

Potrivit comunicatului publicat pe site-ul FRF, Comitetul de Urgenţă a hotărât completarea Regulamentului Disciplinar al FRF prin introducerea articolului 601 ce va avea următorul conţinut:
"1. Participantul la abaterile disciplinare prevăzute în cuprinsul art. 60 şi art. 60bis din prezentul regulament nu se pedepseşte, dacă ajută în orice mod (denunţ, declaraţii, înscrisuri ş.a.m.d.) la soluţionarea cauzei şi sancţionarea celorlalţi participanţi la respectiva abatere disciplinară.

2. Participantul care, după ce organismul jurisdicţional competent a fost învestit cu cercetarea unor abateri disciplinare prevăzute de art. 60 şi/sau art. 60 bis din prezentul regulament, recunoaşte fapta înainte de data primei audieri a respectivului participant urmează a fi sancţionat cu până la 50% din sancţiunea prevăzută pentru abaterea disciplinară comisă."
sursa: prosport