- Rapid TV

31 martie 2016

CHIAR VREȚI SĂ FACEM PARTE DIN AȘA CEVA?Luptăm pentru promovare, facem totul pentru a ajunge în liga 1, să ajungem unde ne e locul... Dar oare chiar vrem să ajungem acolo? Oare vrem să fim doar o marionetă într-un joc al arbitrilor, al unui cioban, al unui rege închipuit, al unei familii care face blaturile mai dulci decât patiseriile lui Copos sau a unui mare scriitor de statistici copiate de pe net? 


Probabil vom sărbători marea promovare, dar ce se va întâmpla după? Vom ajunge la masa bogaților, dar oare vom face parte dintre ei sau ne vom lupta să adunăm firimiturile aruncate de aceștia? 


Un lucru e sigur. Nu ne vom băga în mizerii! Moraru are multe defecte, dar nu ia parte la jocurile murdare din fotbal. Preferă să doarmă liniștit, decât să scrie cărți pentru a scăpa mai repede de la pușcărie. Asta este de apreciat, mai ales că majoritatea rapidiștilor preferă un Rapid curat în liga a doua, a treia sau a cincea, decât un Rapid fals câștigător de trofee, cu o conducere plină de caziere și cu antrenori ce se iau la bătaie cu minori prin cluburi. 

Noi nu suntem așa, nu ne lăsăm echipa doar pentru că e pe locul 4 sau 5 și revenim când reintră în lupta pentru titlu. Nu. Noi suntem altfel și ne mândrim cu asta.

Tânjim să intrăm în mocirla ligii 1, în cel mai înalt nivel al mizeriilor, acolo unde stau greii manevrelor. Cel puțin cei care mai sunt în libertate. 


Ar fi păcat să repetăm greșelile trecutului și să intrăm în prima ligă nepregătiți. Ar fi dureros să retrăim turul sezonului 2013/14. Rapid nu mai poate fi batjocura nimănui, mai ales ale unor aroganți cu bani, care cred că totul li se cuvine, doar pentru că au posibilitatea de a cumpără jucători, meciuri sau arbitrii. 

După un meci disputat ieri, Cristi Săpunaru spunea "Dacă trebuie să iasă aștia campioni, să iasă aștia campioni! Ne dăm toți la o parte," referindu-se la aceeași echipă care domină fotbalul românesc de la sosirea familiei Reghe. 

Cam asta ne așteaptă. Suntem pregătiți să intrăm în junglă?