- Rapid TV

24 martie 2016

CINCI PENTRU PRIMUL LOC


gol rapid bucuresti popa
Rapidiștii sărbătoresc golul patru, marcat de Iulian Popa (foto: Alex Paraschiv)
Mașinăria Rapidului se pune în mișcare pe Giulești și înscrie la foc automat. După cinci goluri înscrise Pojorâtei,
o altă echipă se întoarce în Moldova cu cinci "boabe" încasate.

Băieții lui Alexa au învins SC Bacău, fără drept de apel, după un joc consistent, în care au avut momente de spectacol, și au trecut din nou pe primul loc.


Giuleștenii au început în forță, cu Martin și Luque ratând ocazii uriașe în primele cinci minute, însă scorul a fost deschis în minutul 16, când golgeterul Iulian Popa a transformat un penalty, obținut de Rapid după un henț a lui Burcă.

Omul meciului de la Suceava, Fran Cruz, a dublat avantajul Rapidului, înscriind după un corner primul său gol în România, în minutul 41.


Golul meciului a fost reușit de Răzvan Trandu, în minutul 68, cel care a transformat superb o lovitură liberă de pe partea stângă, surprinzându-l pe Miron.

În minutul 76, Iulian Popa a înscris cel de-al 14-lea gol din acest sezon, finalizând frumos de la marginea careului. 

Cu un minut înainte de final, Rapid a beneficiat de un corner. Unul dintre fundașii băcăuani striga la colegii săi "Bă, nu mai luăm!", însă după câteva secunde un alt spaniol, Rafa Jorda, a reușit primul gol pentru giuleșteni, îngenunchindu-i pe oaspeți.

La ultima fază, Vraciu a înscris golul de onoare, învingându-l pe bravul Drăghia, cel care a avut câteva intervenții excelente. Vorbele lui Radu Lefter, cel care îl vedea pe Drăghia la Euro, par îndreptățite, dar cine se uită la liga secundă din staff-ul naționalei?

O nouă seară frumoasă, o victorie superbă a Rapidului, care continuă tradiția pozitivă în fața băcăuanilor, și mai pune trei puncte în clasament, urmând a întâlni duminică echipa de juniori a Oțelului Galați, un meci care s-ar putea să nici nu conteze în cazul în care moldovenii termină ultimii.

Interesant este faptul că Oțelul va fi a patra echipă din zona Moldovei pe care Rapid o întâlnește consecutiv, după Pojorâta, Suceava și Bacău.

Dan Alexa a folosit următoarea echipă:
Drăghia - Kusnir, Robuste, Cruz, Fota - Trandu, Luque (R. Costin '35) - Tudoran, N'Koyi (Jorda '80), I. Popa - Martin (V. Morar '60). Pe bancă au rămas Botaș, N. Vasile, Avrămia și Raiciu.

Oaspeții, antrenați de Cristian Popovici, au jucat cu B. Miron - Giurgiu, I. Ursu, A. Burcă, Mihălăchioaie - Corban, Adăscăliței, Dumitriu (Țuțu '69), Drugă (Grumezescu '75) - Vraciu, Ignea (Sahru '57).