- Rapid TV

27 martie 2016

CRONICĂ / RAPID, VICTORIE FĂRĂ MILĂ

george ganea dubla rapid
George Ganea a reușit prima dublă din carieră, ajungând la trei goluri marcate pentru Rapid.

În meciul de la Galați nu se punea decât problema scorului, deoarece prima clasată, Rapid, echipă favorită la promovare, întâlnea "lanterna roșie", o echipă de juniori, în prag de desființare.


Victoria a aparținut giuleștenilor, cu scorul de 3-0, după un joc controlat de la un capăt la altul de Rapid, tinerii gălățeni nereușind să se remarce decât la capitolul agresivitate, aceștia intrând deseori în clinciuri cu băieții lui Dan Alexa.

Surpriza lui Alexa pentru acest meci, George Ganea, a reușit să înscrie de două ori, amintind de tatăl său, Ionel, pe vremea când lua titlul cu Rapid, în 1999. Tânărul de doar 16 ani a marcat în minutele 11 și 43 și a adus liniștea în jocul Rapidului, finalizând cu sânge rece de fiecare dată.

Fără să forțeze foarte tare, Rapid a mai punctat o dată, în minutul 60, atunci când Morar a înscris golul meciului, după ce a transformat perfect o lovitură liberă de la 30 metri, ajungând la trei goluri marcate în șase partide.

În minutul 78, Nicolae Vasile a făcut un henț în careu, iar Ciurea și-a bătut joc de penalty, trimitând o scăriță peste poarta lui Drăghia.

Fără Popa și Trandu, suspendați, dar și fără Tudoran și Jorda, menajați, Dan Alexa a folosit echipa: Drăghia - Kusnir, Robuste (Cruz '75), Avrămia, N. Vasile (cpt) - Raiciu, R. Costin - Ganea, Luque (Căruță '81), Morar - Martin (Țîră '61). Pe banca de rezerve au rămas Botaș, Potecea, Fota și N'Koyi.

Oțelul, antrenată de Stelian Bordeianu, a jucat cu Bordieanu - Oprea, Maftei, Iorguș, Ciurea (Anghele '89) - Toma (A. Bordeianu '58), Chiriac - Codreanu, Șefer, Perju - Istrate.

Rapid va termina pe primul loc sezonul regulat, deoarece diferența față de locul secund, Dunărea Călărași, a crescut la 4 puncte, cu un singur meci înainte de ultima etapă. 

De asemenea, rezultatul cu gălățenii din tur, 0-0, se va anula, deoarece Oțelul va termina sezonul pe ultimul loc al seriei 1, aceștia urmând a sta etapa viitoare.

În etapa 26, Rapid va juca pe teren propriu, cu ACS Berceni, la finalul săptămânii viitoare, pe stadionul Giulești.