- Rapid TV

8 martie 2016

ÎNCEPE REABILITAREA GIULEȘTIULUI
Pe hârtie, viitorul stadion de 4 stele pe care va juca trupa înființată în 1923 arată excelent. Clubul Sportiv, administratorul bazei, a depus la Compania Națională de Investiții toată documentația reconstruirii Arenei Giulești-Valentin Stănescu.
Vor fi 17.500 de locuri, reabilitarea va începe în 2017, iar în 2019 vor putea fi organizate meciuri oficiale. Proiectul face parte din investiția asumată de Guvernul României în perspectiva organizării de meciuri pentru Euro 2020. Alături de Giulești, în proiect mai sunt arenele Dinamo, Ghencea și stadionul Arcul de Triumf, plus linie de metrou, autostradă, etc.
Proiectul depus de președintele clubului, fosta campioană mondială Vali Ionescu Caciureac, presupune refacerea în totalitate a arenei din Grant. Printre cele mai importante modificări se numără demolarea actualei peluze dinspre teatrul Giulești și reconstruirea sa după modelul celei existente în partea opusă, cunoscută printre fani și"Peluza Văcăroiu"completarea cu rânduri de scaune a zonelor goale de la tribuna a II-a, plus realizarea mai multor guri de acces în toate tribunele stadionului.
De asemenea, vor fi amenajate două parcări. Una de 160 de locuri va apărarea în zona Operei Comice pentru copii, iar cealaltă, cu 480 de locuri, pe trei etaje, cu două cai de acces, alee pietonală și pasarelă în zona unde sunt terenurile de zgură.
Stadionul va avea toate dotările necesare unei arene ultramoderne, cu sală de conferință, sală în care sportivii vor putea efectua încălzirea înaintea meciurilor, etc. Una dintre principalele dorințe ale celor de la clubul sportiv, menținerea tuturor sălilor de pregătire în care activează celelalte secții, a fost prevăzută și ea în documentație. Inclusiv cele două culoare pentru atletism din jurul gazonului vor fi păstrate, astfel că inclusiv această facilitate pentru pregătirea sportivilor nu va fi pierdută.
"Baza noastră sportivă va fi refăcută în totalitate! Anul acesta vom începe lucrările la bazinul de înot, dar și stadionul a fost acceptat în programul de reabilitare. Stadionul va corespunde normelor UEFA, se vor putea juca meciuri de Campionat Europen, se mențin sălile de sport de sub din tribune, ele vor fi dotate modern.
Până în anul 2020 sperăm că vom avea o bază nouă. Cred că anul acesta vom termina cu actele, iar la anul se pot începe lucrările la stadion. Construcția va dura, probabil, 2 ani. Se va dărâma doar peluza de la Teatrul Giulești și restul se va consolida și moderniza", a spus Vali Ionescu Caciureac, în exclusivitate pentru Digi Sport.


sursa: digisport.ro