- Rapid TV

7 martie 2016

INTERVIU: REVELAȚIA ECHIPEI, NICUȘOR FOTA

Nicușor Fota a impresionat plăcut în primele două etape din noul sezon, fundașul stânga de numai 19 ani luându-i fața căpitanului Nicolae Vasile, la ultimul meci, cel cu Dunărea Călărași.
Cum ai ajuns la Rapid, Nicuşor? Cine te-a căutat?
Telefonul a venit din partea domnului Ovidiu Burcă, cel care atunci era preşedinte. M-a întrebat dacă mă interesează să joc la Rapid, apoi ne-am întâlnit şi am mai discutat, iar semnarea actelor şi legitimarea mea au fost apoi o formalitate. Doar nu crede cineva că puteam refuza Rapidul!
Eşti titular la Rapid, dar la prima echipă a Concordiei n-ai jucat. De ce?
Antrenorii care au fost la Chiajna s-au gândit, aproape sigur, că nu am experienţa necesară pentru a juca în Liga 1. Concordia nu are un sezon foarte reuşit, se bate să evite retrogradarea, şi cred că nimeni nu şi-ar fi permis să rişte să titularizeze un fotbalist de nici 19 ani.
Te aşteptai ca la Rapid să te impui atât de repede ca titular?
Nu chiar… În sensul că am luat în calcul şi m-am gândit bine că n-o să-mi fie prea uşor să fiu titular. Ştiam unde vin, trebuia să fiu pregătit din toate punctele de vedere, dar mai ales psihic. Uite însă că avantajul de a fi junior mă ajută foarte mult şi de pe urma lui profit şi joc în primul unsprezece. Mă bucur că Mister are încredere în mine, este foarte important acest lucru pentru mine!
Pe 4 martie ai jucat primul tău meci pe Giuleşti. Descrie-mi senzaţiile trăite!
Când eşti pe teren, nu îşi mai stă mintea la prea multe, te concentrezi doar pe ce ai de făcut, să-ţi iasă jocul aşa cum trebuie. Totuşi, atmosfera de pe Giuleşti nu are cum să nu te atingă. Nu poţi fi imun la tot ce se întâmplă în jurul tău. Au fost senzaţii intense, pe care nu cred că le voi uita. Galeria, ploaia, stadionul încărcat de istorie. Tot! Este o mândrie pentru mine să port tricoul Rapidului!
Eşti concurent pe post cu căpitanul Nicolae Vasile. Cum vezi această luptă?
Eu nu văd acest lucru ca pe o concurenţă, ca pe o luptă. Nicky este un fotbalist foarte bun şi un om de mare calitate. Ştie ce înseamnă spiritul Rapidului, aşa a crescut şi mă ajută foarte mult. În rest, depinde doar de Mister pe cine titularizează pe partea stângă.
Te gândeai, acum câteva luni, că de la juniorii Chiajnei poţi ajunge titular la Rapid?
Nu aveam cum să mă gândesc la aşa ceva… Doar că fotbalul este imprevizibil. Şi viaţa în general. Nu ştii niciodată ce îţi rezervă viitorul. Mie mi-a făcut o surpriză extrem de frumoasă, pentru că nu mulţi fotbalişti au şansa să ajungă de la juniori titulari la o echipă precum Rapid. Sunt foarte fericit că am ajuns în Giuleşti!
Cum ţi se par suporterii Rapidului pe viu faţă de ce ştiai de la TV sau din poveşti?
Pentru mine ei sunt, de departe, cei mai frumoşi din România. Ştiam asta şi dinainte, dar convingerea mi-a fost întărită de felul în care i-am simţit pe viu. Afară ploua, era frig, dar ei cântau non-stop şi ne purtau spre victorie. Trăiri incredibile! Cu sprijinul lor la fiecare meci suntem şi mai aproape de a ne atinge obiectivul, acela de a promova.
Cum se relaxează Nicuşor Fota în timpul său liber?
Sunt un tip obişnuit, nu fac lucruri ieşite din comun. Nu am foarte mult timp liber, dar atunci când se iveşte oportunitatea îmi place la nebunie să stau lângă cei dragi mie. Clipele petrecute cu familia sunt cele mai importante. Ah, da, şi îmi place mult să pescuiesc! Aş putea spune că este hobby-ul meu în afara terenului de fotbal.
sursa: 1923.ro