- Rapid TV

3 martie 2016

NOUTĂȚI ÎN LOTUL RAPIDULUI


Dan Alexa a început jocul de la Clinceni cu destule indisponibilități, chiar dacă acest lucru nu s-a văzut în teren, jucătorii intrați făcându-și foarte bine datoria.

Doi dintre titularii de drept din turneul indian sunt așteptați mâine în primul unsprezece. Primul este Vlad Morar, cel care a avut câteva probleme legate de legitimare, însă totul s-a rezolvat zilele trecute, astfel încât fostul jucător al Petrolului și al lui U Cluj are șanse mari să fie titular.

Ondrej Kușnir și-a ispășit etapa de suspendare, în partida cu FC Clinceni, și este apt pentru meciul cu Dunărea Călărași, cehul urmând a juca pe partea dreaptă a apărării. Dan Alexa va avea o misiune dificilă în alegerea titularului postului de fundaș stânga, acolo unde Nicușor Fota a jucat foarte bine la Clinceni, dar căpitanul Nicolae Vasile nu concepe să nu fie titular. Fota ar putea avea un avantaj faptul că intră în categoria celor doi tineri ce trebuie să fie obligatoriu pe teren.

Mijlocul rămâne neschimbat, Răzvan Trandu și Raul Costin au făcut o pereche foarte bună, primul reușind să și înscrie, iar al doilea s-a integrat foarte bine în mecanismul lui Alexa.

În cazul în care Morar va fi titular, Luque ar putea fi cel care va ieși din schemă, chiar dacă și spaniolul s-a mișcat bine la Clinceni. Tudoran și Popa nu au cum să nu prindă primul unsprezece, chiar dacă pe postul de atacant dreapta ar putea fi o soluție și George Ganea, însă cel mai probabil mezinul lotului va intra în repriza secundă.

O altă alegere dificilă pentru antrenorul Rapidului va fi postul de vârf, acolo unde Cătălin Țîră și Patrick NKoyi au intrat foarte bine în meciul de la Clinceni, cei doi fiind coautori la golul secund, marcat de Iulian Popa, însă și Mădălin Martin, titular în meciul de duminică, a fost foarte combativ, chiar dacă nu a avut reușite importante.

Un alt jucător care a stat în tribună la Clinceni, dar care ar putea fi inclus în lotul pentru meciul cu Dunărea, este Robert Căruță, tânărul venit de la Ceahlăul.

Este îmbucurător faptul că există soluții, iar Dan Alexa are de unde alege, lotul Rapidul fiind echilibrat valoric și numeric, și, cu siguranță, în cazul în care va fi liniște și problemele externe vor fi rezolvate, giuleștenii nu au cum să rateze promovarea.