- Rapid TV

7 martie 2016

OMUL MECIULUI RAPID - DUNĂREA CĂLĂRAȘISurpriza plăcută din primele două meciuri ale Rapidului este revenirea lui Patrick N'Koyi. Jucătorul olandez a început partida de la Clinceni pe banca de rezerve, însă în cele 20 minute jucate a reușit să contribuie la golul marcat de Iulian Popa, printr-o pasă de excepție dată lui Cătălin Țîră.

În meciul de vineri, cu Dunărea Călărași, N'Koyi a fost preferat de către Dan Alexa în locul lui Luque, în centrul tripletei din spatele vârfului, iar atacantul de culoare a impresionat printr-un joc sigur, plin de incisivitate, pasele sale pe culoar devenind marcă înregistrată. Așa s-a întâmplat și la gol, când l-a găsit excelent pe George Tudoran, printr-o pasă superbă. Pe lângă pasa de gol, atacantul născut la Kinshasa a fost faultat și în careu la penalty-ul ratat de Iulian Popa, scoțând și un cartonaș roșu pentru Bogdan Panait, iar jocul său per total i-a încântat pe fanii giuleșteni.

Patrick N'Koyi a venit la Rapid de la Petrolul Ploiești și a început sezonul ca titular, marcând două goluri în meciurile amicale din vară. Primele două etape au fost destul de ghionioniste pentru el, N'Koyi lovind bara și cu Balotești, și la Constanța, însă a reușit să aducă trei puncte în etapa a șasea, când a înscris singurul gol al partidei cu FC Clinceni, aducând trei puncte importante.

Din acel moment au început problemele pentru olandez, acesta suferind o accidentare destul de gravă, ce l-a ținut pe tușă aproximativ o lună de zile. După refacere nu a mai fost atacantul din primele etape, astfel încât a adunat numai șapte prezențe în tricoul alb-vișiniu în prima parte a sezonului.

După o pregătire de iarnă foarte bună, N'Koyi pare să fi revenit la forma foarte bună care l-a recomandat pentru Rapid, găsindu-și din nou locul în primul unsprezece a lui Dan Alexa.

Chiar dacă s-a remarcat la Rapid ca un foarte bun pasator, atacantul de 26 de ani este și un bun marcator.

Între 2008 și 2012, N'Koyi a jucat la FC Eindhoven, pentru care a marcat 20 de goluri, în 65 de meciuri, după care s-a transferat la Fortuna Sittard, unde a înscris 28 de goluri, tot în 65 de partide, dar în două sezoane. În 2014, N'Koyi a ajuns în România, unde a semnat cu Petrolul Ploiești, echipă ce se lupta la titlu. A înscris doar de două ori, în 20 de partide, în toate competițiile, iar din vara lui 2015, olandezul a semnat pentru Rapid, unde s-a impus foarte repede și ca un tip foarte jovial, ce se ocupă de buna dispoziție din lotul giuleștean.

Patrick N'Koyi a fost votat de către prietenii Rapid TV jucătorul meciului Rapid-Dunărea Călărași, depășindu-l în preferințe pe marcatorul golului, George Tudoran.