- Rapid TV

6 martie 2016

RAPID ESTE CA BARCELONA
Rapid a devenit, după meciul cu Dunărea Călărași, prima clasată a seriei 1 din Liga 2, cu trei puncte avans față de locul doi, chiar echipa învinsă vineri.

În Primera Division, FC Barcelona domină și ea această ediție de campionat, având 11 puncte în fața celor de la Atletico Madrid, însă nu doar faptul că cele două echipe sunt lidere le aseamănă pe Rapid și Barcelona.

Partida cu Dunărea Călărași a scos în evidență o mare problemă a Rapidului, pe care o are și FC Barcelona, aceea a loviturilor de pedeapsă.

Rapid este echipa cu cele mai multe penalty-uri primite în actualul sezon al ligii secunde, însă foarte multe dintre ele au fost ratate.

Dacă FC Barcelona a înscris doar de șapte ori, din 14 lovituri de la 11 metri primite, Rapid a ratat de patru ori de la punctul cu var, de alte trei ori reușind să înscrie.


Toate cele trei penalty-uri transformate poartă semnătura lui Iulian Popa (două la Berceni și unul la Pojorâta), în timp ce ratările au fost împărțite de către patru jucători diferiți.

Răzvan Trandu și Miguel Luque au ratat cu CFR Suceava, iar Iulian Popa și Mădălin Martin nu au reușit să înscrie în meciul cu Dunărea Călărași.


Interesant este faptul că toate cele trei lovituri de pedeapsă transformate s-au petrecut în deplasare, în timp ce toate cele patru penalty-uri ratate au avut loc în Giulești, astfel că din acest punct de vedere stadionul Valentin Stănescu le poartă ghinion rapidiștilor.


FC Barcelona a avut în acest sezon trei executanți de la 11 metri, tripleta ofensivă Messi, Suarez și Neymar. Argentinianul are 3 transformări din 6, Neymar 3 din 5, iar Luis Suarez a marcat o singură dată din trei ocazii.

Un aspect pozitiv este acela că rapidiștii ajung ușor în careul advers, obligându-i pe jucătorii adverși să faulteze. 

Ce bun ar fi fost acum Ovidiu Herea, un expert la acest capitol.