- Rapid TV

4 martie 2016

RAPID ÎNVINGE DUPĂ UN MECI NEBUN
4 martie 2016 a fost o zi la care rapidiștii se gândeau cu o oarecare teamă, mai ales din cauza unui eventual faliment, dar și fiindcă pe Giulești venea liderul seriei, Dunărea Călărași, poate principala contracandidată la promovare.

Ziua a început cum nu se poate mai bine, cu o amânare în cazul dosarului de insolvență al Rapidului, acest lucru dându-le aripi jucătorilor, care au zburdat pe teren, reușind o victorie mai clară decât o arată scorul, 1-0.

Pe o ploaie sâcâitoare, oaspeții l-au pus la încercare pe Drăghia încă din primul minut, dar portarul nostru a fost fantastic la un șut de la distanță al călărășenilor. Ușor, ușor, Rapid a preluat conducerea meciului, iar în minutul 31, Panait îl faultează în careu pe N'Koyi și arbitrul Iulian Dima acordă penalty, eliminându-l pe fundașul Dunării. Iulică Popa nu a fost la fel de inspirat, șutul său trecând peste poartă. Opt minute mai târziu, Bumbac îl faultează pe Martin, iar Rapid primește un nou penalty. Mădălin Martin ignoră regula nescrisă care spune că cel faultat nu bate loviturile de pedeapsă, ia mingea în mână hotărât, dar execută slab și portarul Cezar Lungu apără. 

În urmă cu mai puțin de 6 luni, în luna octombrie a anului trecut, Rapid rata două lovituri de pedeapsă în meciul cu CFR Suceava, atunci Trandu și Luque fiind ghinioniști. Am putea spune că doar la Rapid se poate întâmpla așa ceva, iar o echipă care reușește o asemenea contraperformanță într-un interval atât de scurt trebuie căutată mult în istoria fotbalului.

În minutul 66, George Tudoran a rupt ghinionul și a finalizat superb o pasă excelentă a lui N'Koyi, reușind cel de-al doilea său gol stagional, iar Rapid reușește să câștige trei puncte uriașe, revenind pe primul loc, la trei puncte de locul secund, și un meci în minus.

Dan Alexa, cel care la pauza meciului a forțat ofensiva prin două schimbări inteligente, a folosit următoarea echipă:
Drăghia - Kușnir, Cruz, Robuste, Fota - Trandu, R. Costin (Luque '46) - Tudoran, N'Koyi, Popa (V. Morar '46) - Martin (C. Țîră '77).

Oaspeții, antrenați de Adrian Mihalcea, au jucat în formula: Lungu - Țenea, M. Popescu, Panait, Mureșan (Bumbac '35) - S. Popescu (Kanda '52), Stoica (Săftescu '89) - Matei, Alami, Chițu - Alexandru.

Pentru Rapid urmează o deplasare grea, la Brăila, miercuri, într-o etapă intermediară, iar week-end-ul viitor va primi vizita Pojorâtei, în Giulești.