- Rapid TV

10 martie 2016

RAPID - STEAUA, REEDITAT?Meciul de fotbal Rapid - Steaua din sferturile de finală ale Cupei UEFA din 2006 ar putea fi reeditat pe un teren de minifotbal în cadrul competiţiei de amatori Victory Cup, la iniţiativa unor foşti jucători ai celor două grupări bucureştene.
Fostul fundaş al formaţiei Steaua din 2006, Sorin Ghionea, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că meciul cu Rapid din urmă cu zece ani rămâne o amintire frumoasă şi trebuie reeditat. "Ar fi frumos. Nu cred însă că ar mai fi încărcătura aşa de mare, nici tentaţia şi ambiţia care au fost atunci în teren între Steaua şi Rapid. Competiţia de atunci însemna maximum pentru noi', a spus fostul fundaş.
Colegul de echipă al lui Ghionea din dubla cu Rapid din urmă cu zece ani, Petre Marin, a declarat şi el că partida de atunci merită reeditată, deoarece fotbalul românesc nu se va mai întâlni curând cu o asemenea performanţă.
"Acel sfert de finală nu se va mai întâmpla niciodată ţinând cont de ceea ce se întâmplă acum în fotbalul românesc. Suntem mândri de ce am realizat atunci. Este cea mai importantă performanţă a unei echipe româneşti după 1990, semifinala Stelei cu Middlesbrough. Nu găsim o explicaţie logică a acelui meci cu Middlesbrough nici acum. Cred că nu se va mai întâmpla vreodată ca o echipă românească să ajungă acolo. La tragerea la sorţi a sferturilor de finală de acum zece ani cred că a fost ceva aranjat, şi nu mi-e ruşine să spun. Aşa am simţit atunci. Probabil fiind români undeva s-a pus frână, să nu ajungă două echipe în semifinale sau chiar în finală" a afirmat el.
Prezent la conferinţa de presă, fostul mijlocaş rapidist Valentin Negru şi-ar dori să se reediteze meciul din martie 2006. "Acum zece ani a fost o perioadă frumoasă pentru fotbalul românesc, Rapid şi Steaua aveau echipe foarte bune atunci. Îmi pare rău de ce se întâmplă acum, Rapid se chinuie în Liga a II-a, Steaua se zbate să îşi recapete sigla şi joacă la Piteşti. Trebuie vorbit în primul rând cu Vasile Maftei, el era căpitanul nostru în 2006 şi el ar trebui să ne strângă pentru reeditarea acelui meci cu Steaua. Eu sunt dispus să vin şi să joc cu cea mai mare plăcere" a afirmat el.
Negru este de părere că Rapid ar fi reuşit calificarea în finala Cupei UEFA din 2006 dacă ar fi jucat în locul Stelei în semifinale împotriva formaţiei Middlesbrough.
"Din acea dublă cu Steaua din sferturi cel mai frumos moment a fost calificarea în faţa celor de la Hamburg. Pentru că meciul cu Steaua nu îl pot trece la lucruri frumoase având în vedere că am ratat calificarea. A fost un meci care o să ne urmărească toată viaţa. Noi credem că am fi reuşit mai mult decât Steaua în semifinale contra celor de la Middlesbrough. Dar noi nu am trecut de Steaua şi nu putem să facem decât presupuneri acum", a afirmat Valentin Negru.
În urmă cu zece ani, echipele Rapid şi Steaua se întâlneau în dublă manşă în sferturile de finală ale Cupei UEFA. Steaua a reuşit să se califice în semifinale după două rezultate de egalitate, 1-1 pe stadionul Giuleşti (30 martie 2006) şi 0-0 pe teren propriu (6 aprilie 2006), graţie golului marcat în deplasare.
sursa: agerpres