- Rapid TV

30 martie 2016

SĂPUNARU, MÂNDRIA NOASTRĂMeciul cu Spania i-a adus lui Cristi Săpunaru abia cea de-a unsprezecea selecție pentru naționala României, însă fostul căpitan al Rapidului pare liderul acestei generații.
Ajuns la 31 de ani, Săpunaru este omul cu cele mai mari performanțe din actualul lot al lui Iordănescu, având în palmares un titlu de Europa League, finalist al Supercupei Europei, trei titluri de campion al Portugaliei, trei Cupe ale Portugaliei și patru Supercupe ale Portugaliei, toate cu FC Porto, plus o Cupă și o Supercupă a României, cu Rapid, iar toate acestea le-a obținut din teren, nu aflându-se în lot sau în afara lui, cum se întâmplă cu mulți jucători români.

Cristi a jucat împotriva unor jucători fabuloși, ca Lionel Messi, Wayne Rooney, Cristiano Ronaldo, Paul Scholes, Ryan Giggs, Carlos Tevez, Sergio Aguero, Diego Forlan, Van Persie, Fabregas, Samir Nasri, Xavi, Iniesta sau Dani Alves, și a făcut-o cu mare succes.

În prezent la Pandurii Târgu Jiu, Săpunaru a fost căpitan la toate echipele la care a jucat, inclusiv la marea FC Porto.

Considerat de mulți un băiat rău al fotbalului românesc, recordman de cartonașe galbene într-un sezon de Primera Division, Cristi a jucat aproape perfect împotriva Spaniei, campioana lumii și a Europei în ultimul deceniu. 

Un etern îndrăgostit de Rapid, Săpunaru nu a pierdut nicio ocazie de a-și arăta iubirea pentru giuleșteni, nici după ce a câștigat Europa League, nici când a luat titluri în Portugalia și mai ales când și-a tatuat emblema Rapidului. 

În această perioadă în care Rapid evoluează în liga a doua, Cristi Săpunaru este mândria noastră și îl așteptăm să conducă România la Campionatul European din vară, acolo unde sperăm să-l avem și pe Daniel Niculae. 

foto: Silviu Cristea