- Rapid TV

4 martie 2016

VALERII MORARU NU ARE EMOȚII

Acţionarul majoritar al Rapidului, Valerii Moraru, a declarat, vineri, că noul plan de reorganizare al clubului va fi supus spre aprobare Adunării Generale a Creditorilor la 28 martie şi spre confirmare Tribunalului Bucureşti în 20 mai și se va întinde pe doi ani.
În aceste condiţii, gruparea giuleșteană, care se află în insolvență din decembrie 2012, nu va ieşi din această situație mai devreme de 2018. Vineri, Tribunalul București a dat o nouă amânare în judecarea noului dosar de reorganizare.
„Termenul de 20 mai stabilit de instanţă astăzi este unul bun pentru noi. Acum, rămâne ca la 28 martie să organizăm Adunarea Generală a Creditorilor pentru a aproba noul plan de reorganizare. Acesta se va întinde până în al doilea trimestru al anului 2018, deci va fi pe doi ani. Am luat totul în calcul şi l-am făcut în funcţie de posibilităţile noastre”, a declarat Valerii Moraru, potrivit acţionarul grupării giuleştene pentru Agerpres.
Valerii Moraru nu are emoţii în ceea ce priveşte aprobarea planului de reorganizare, deoarece controlează peste 80% din valoarea totală a creanţelor în cadrul Adunării Generale a Creditorilor prin compania sa, Azuga Waters.
„Suntem majoritari în Adunarea Creditorilor, cred că Azuga Waters are mai mult de 80%. Eu nu am emoţii, dar sper totuşi ca toţi creditorii să voteze noul plan de reorganizare. Asta e unica soluţie pentru a ieşi din insolvenţă. În caz contrar, toţi creditorii pierd banii. De asta sper ca toată lumea să înţeleagă faptul că prin presiune nu se poate face nimic”, a explicat patronul alb-vișiniilor.
Tribunalul Bucureşti a stabilit, vineri, un nou termen în dosarul de insolvenţă al clubului de fotbal Rapid pentru 20 mai, dată la care oficialii grupării giuleştene trebuie să supună spre aprobare noul plan de reorganizare în faţa instanţei.
Noul plan de reorganizare va fi mai întâi suspus aprobării Adunării Generale a Creditorilor, şedinţa fiind stabilită prin decizia Tribunalului Bucureşti la 28 martie.
Sursa: digisport.ro