- Rapid TV

31 martie 2016

VICTORIA ESTE SINGURA VARIANTĂ


Rapid va juca mâine ultimul meci din sezonul regulat, un sezon în mare parte dominat de giuleșteni.

Cele patru puncte avans față de Dunărea Călărași, care se vor transforma în trei, la startul play-off-ului, par liniștitoare, mai mult din perspectiva jocului practicat de Rapid și a lotului, în comparație cu cel al contracandidatelor noastre la promovare. 

Pe Giulești, Rapid nu a avut adversar, chiar dacă a făcut și trei remize în cele 11 partide de acasă, cu Farul, Oțelul și Suceava, dar faptul că giuleștenii s-au întrecut în ratări în aceste meciuri denotă o superioritate a băieților lui Dan Alexa, care au primit doar trei goluri pe teren propriu.

Mâine, Berceni își va juca ultima șansă de a prinde play-off-ul și ar însemna mult pentru ilfoveni, deoarece în acest sezon vor retrograda șase echipe din fiecare serie. Deja două locuri ghinioniste s-au ocupat, prin retragerea unei echipe la începutul sezonului și prin retrogradarea Oțelului, astfel că vor pica patru din cele șase echipe din play-out, ceea ce face ca o prezență în play-off să fie o adevărată gură de aer pentru echipele mici. 

Rapid a mai jucat de cinci ori în campionat, având trei victorii și două egaluri, însă pe Giulești ilfovenii nu au reușit să înscrie, primind cinci goluri în cele două partide disputate:

15/16, E13: Berceni - Rapid 1-2 (Fâșie '1 / I. Popa '8p, '29p)
13/14, E08, PO: Berceni - Rapid 2-2 (Stan '44, Ștefan '52 / A. Coman '29, D. Niculae '74)
13/14: E03, PO: Rapid - Berceni 2-0 (T. Bălan '61p, D. Niculae '81)
13/14: E13: Rapid - Berceni 3-0 (A. Iacob '65, Selagea '83, A. Ioniță II '90)
13/14: E01: Berceni - Rapid 1-1 (R. Cîrstea '40 / Pancu '48)

Singura victorie a Berceniului în fața Rapidului s-a petrecut în turul 5 al Cupei României, din acest sezon, atunci când golul lui Cosmin Mihai, din minutul 80, i-a eliminat pe giuleșteni din competiție. 

Cu o singură absență importantă, Miquel Robuste fiind accidentat, Rapid n-ar trebui să aibă mari probleme cu Berceni, dar concentrarea trebuie să fie maximă.

Meciul cu ACS Berceni se va disputa vineri, 1 aprilie, de la ora 18:00, pe stadionul Valentin Stănescu, din Giulești.