- Rapid TV

1 aprilie 2016

CRONICĂ / UN MECI DEMN DE... RAPID
Istoria clubului Rapid a consemnat o grămadă de meciuri nebune, cu întoarceri de rezultat incredibile, cu scoruri stabilite la masa verde, cu goluri de senzație, însă nu multă lume se aștepta ca meciul cu ACS Berceni să intre în categoria meciurilor memorabile.

Rapid avea nevoie de victorie pentru a-și păstra distanța față de Dunărea Călărași, iar Berceni trebuia să învingă pentru a spera la play-off, însă finalul partidei a adus nemulțumirea în ambele tabere, scorul de 1-1 fiind negativ pentru cele două echipe. Rapid are acum cinci puncte în fața călărășenilor, cel puțin până mâine, când aceștia vor juca acasă cu Suceava, iar ilfovenii se vor lupta în play-out pentru a rămâne în liga secundă.

Nebunia acestui meci nu a fost dată de rezultat în sine, ci de modul în care Berceni a terminat partida, cu trei oameni mai puțin pe teren, după eliminările lui Al. Radu (55), E. Nicu (65) și L. Dobre (89), și de faptul că băieții lui Marian Rada au reușit să deschidă scorul când aveau doar 8 jucători de câmp.

După 80 de minute în care rapidiștii l-au făcut mare pe portarul advers Stoian, Cosmin Mihai a dat o nouă lovitură Rapidului, după ce i-a eliminat pe giuleșteni din Cupa României, înscriind în același minut, devenind o bestia nera. Asemănarea cu meciul din cupă s-a oprit însă aici, Vlăduț Morar egalând după numai două minute, prin cel de-al patrulea său gol din acest sezon.

Finalul i-a găsit pe giuleșteni în atac, însă golul izbăvitor nu a mai venit, astfel că Rapid a remizat pentru a patra oară în Giulești, în acest sezon, ratând o bună ocazie de a se distanța în fruntea seriei.

Dan Alexa a folosit echipa tip, cu Drăghia - Kusnir, Avrămia, Cruz, Fota - Trandu, R. Costin (Țîră '63) - Tudoran, N'Koyi, I. Popa (Luque '75) - Martin (Morar '46).


Venit ca adversar în Giulești, Marian Rada a fost aplaudat la scenă deschisă de publicul rapidist. Fostul jucător și antrenor al Rapidului a jucat cu Stoian - E. Nicu, Fîșie, Cioranu, An. Radu - Ettien (A. Lazăr '37), Al. Radu - M. Neagu, Pădurețu, A. Pătrașcu (C. Mihai '75) - Cr. Cristea (L. Dobre '58). 

Indiferent de rezultatele partidei de mâine, Rapid va începe săptămâna viitoare play-off-ul din poziția de lider.