- Rapid TV

23 aprilie 2016

DINU GHEORGHE, DESPRE VIITORUL RAPIDULUI

dinu gheorghe rapid bucuresti

Dinu Gheorghe a ținut să-i liniștească pe suporterii rapidiști, vorbind despre eventualul faliment, dar și despre locul unde va juca Rapidul în sezonul viitor.

"Avem 3 puncte peste locul 2. Programul e greu, avem următorul meci la Brăila, care e o echipă bună, cu experiență. Gazonul e într-o stare proastă și va fi un meci foarte greu. Apoi avem o dublă cu Călărași, care în acest moment principala noastră contracandidată la promovare. Avem calitatea necesară să ne gândim la promovare, dar nu e nimic jucat, mai sunt 7 meciuri, ceea ce înseamnă foarte mult", a declarat Dinu Gheorghe, în cadrul emisiunii "Digi Sport Special".
"Rapid nu e ușor de ținut. Are datorii istorice, de până în 4 milioane de euro, prin plata cărora s-ar închide totul. Ar fi ideal dacă ar putea să fie doi, trei sau chiar patru acționari cu procente egale. Până la ieșirea din insolvență, cu banii din drepturile de televizare pentru Liga 1, mai trebuie aduși de acasă cam un milion de euro în doi ani", a mai precizat oficialul rapidist.
"S-au mai plătit din datorii și nu există pericolul falimentului. Planul de reorganizare trebuie respectat și se plătesc dările lunare. Planul de reorganizare este până în 2017. Se dorea prelungirea acesta pentru a regla puțin din datoriile către ANAF, în primul rând", a mai spus Dinu Gheorghe.
Altfel, Dinu Gheorghe a mai spus că sunt șanse mari să jucăm pe National Arena, din sezonul următor, stadionul Giulești urmând a fi modernizat în vederea Euro 2020.
„Ideal ar fi să putem juca pe Arena Națională, să vină și suporterii la meci. Ar fi condiții foarte bune și pentru spectatori și pentru toată lumea. Să vedem dacă vom putea juca acolo pentru că Steaua va evolua și ea acolo în cupele europene, Astra la fel. Vom lua în calcul și ieșirea din București dacă va fi vreo problemă, dar nu e așa ușor ca și cum ar fi la Arena Națională”, a spus Dinu Gheorghe, la Digisport.
Varianta din afara Bucureștiului ar putea fi arena de la Giurgiu, acolo unde își dispută meciurile Astra.