- Rapid TV

29 aprilie 2016

ÎMPREUNĂ SALVĂM RAPIDUL


Ok. Lucrurile nu merg bine la Rapid. Primele patru etape din play-off au fost dezamăgitoare, chiar dacă am câștigat două meciuri, cu Farul și Clinceni. Jocul nu este cel pe care îl vrem, am pierdut prima poziție, la nivelul conducerii este scandal, viitorul este nesigur... Dar îmi vine în minte un slogan al fanilor rapidiști, "Când nu-i greu?"

Mulți rapidiști sunt dezamăgiți. Poate că vedeam promovarea ca pe ceva deja obținut, poate că nesiguranța financiară ne face să fim mai iuți la mânie, dar să nu uităm că noi nu suntem steliști, dinamoviști sau alți suporteri de rezultat.

În urmă cu doi ani, eram alături de o echipă ce trăia din grătare, iar suporterii făceau greva foamei pentru club, strângeau bani pentru apelul de la TAS, făceau tot ce le statea în putință pentru a salva clubul. Și au reușit tot ce și-au propus, iar Rapid este încă în viață.

Ne-am dorit un șeic, plin de bani, dar ne-am pricopsit cu Valerii Moraru. Bun, rău, este singurul care a fost serios, printre atâția amatori de publicitate, care s-au fotografiat în salvatorii Rapidului. Acum, nici Moraru nu pare a fi vreun Mesia, dar speranța că va salva clubul de la un faliment demult anunțat ne face să-i dăm credit până la proba contrarie. 

Ne punem speranțe în Dinu Gheorghe, chiar dacă în urmă cu câțiva ani îl înjuram de mama focului. Avem impresia că unde vine Dinu Gheorghe apar rezultatele și banii. Din păcate, nu este așa, dar actualul manager sportiv are experiență. Pe asta ne bazăm. 

Dan Alexa este și el înjurat, că nu defilăm prin liga secundă, chiar dacă în sezonul regulat așa a părut. Trebuie să recunoaștem că nu este ușor, împotriva Rapidului toți adversarii găsind puteri nebănuite și motivații suplimentare. Ăsta este adevărul și trebuie să luptăm cu toată lumea, chiar și cu arbitraje ce nu sunt întotdeauna corecte. 

Dar noi suntem Rapid, suntem temuți, respectați, iar istoria ne face să credem că locul nostru nu este aici. Trebuie să luptăm cu toate forțele pentru a salva acest club în ultimele șase etape ale play-off-ului, pentru că o eventuală ratare a promovării ar însemna aproape sigur falimentul. 

Nu trebuie să ne gândim la acest lucru, trebuie să fim pozitivi, și noi, și jucătorii, și antrenorii, toată suflarea alb-vișinie să lupte pentru acest club până când soarele va răsări și pe strada noastră. 

Este imposibil să suferim la nesfârșit, iar speranța este cea care în viață. 

Așa că, toți rapidiștii să se unească în cel de-al doisprezecelea ceas și să conștientizeze că e groasă și că s-ar putea să nu mai aibă ce să susțină. 

Singurul lucru bun este faptul că totul se joacă, iar promovarea ar mai rezola din probleme, dar pentru asta trebuie să fim alături de echipă, de la primul la ultimul rapidist. 

Doar împreună putem reuși, iar prima ocazie este meciul de astăzi, de la ora 17:30, cu Dunărea Călărași, o echipă pe care deja am bătut-o de două ori în acest sezon.