- Rapid TV

24 aprilie 2016

NU ESTE NIMIC PIERDUT


Odată cu apropierea finalului de sezon, lotul Rapidului se subțiază la fiecare meci, jucători importanți accidentându-se sau fiind suspendați, astfel încât meciurile cheie sunt abordate cu improvizații.

La Brăila, lăsând la o parte eventualele greșeli de arbitraj, s-a văzut o lipsă de formă și de prospețime a echipei, cauzate de absențe, dar și de calitatea terenului. În ultimele șase etape, ne așteaptă deplasări pe terenuri grele, adversari motivați diferit în meciurile Rapidului, astfel încât valoarea lotului ar trebui să balanseze aceste lucruri.

Dacă în poartă lucrurile sunt clare, Drăghia fiind o piesă fixă, de bază, poate punctul cel mai important al echipei, paradele acestuia dând echipei siguranță, defensiva are probleme destul de mari.

După sezonul regulat, apărarea stabilise un record istoric, cu doar 9 goluri primite după 24 de meciuri, însă în play-off, lucrurile s-au schimbat. Fără Robuste, apărarea a dat semne de slăbiciune, primind câte două goluri în trei din cele patru meciuri ale play-off-ului. Nu se știe când va reveni spaniolul, astfel încât trebuie jucat cu Avrămia, iar pe postul de fundaș central nu există rezervă. Singurul care ar putea substitui un fundaș central era Kușnir, însă cehul a primit 6 etape de suspendare după meciul cu SC Bacău, astfel că mai are încă trei meciuri în care va privi Rapidul din tribună sau de la televizor. La Brăila, s-a încercat cu Raiciu ca fundaș dreapta, un jucător obișnuit să joace la mijloc, iar lucrurile nu au mers cum trebuie.

Mijlocul și-a pierdut cel mai constant om, pe Răzvan Trandu, accidentarea acestuia obligându-l pe Alexa sa-l folosească la închidere pe Luque, un jucător tehnic, obișnuit cu ofensiva, însă și un jucător care nu a convins în acest sezon. Trandu, al doilea golgeter al Rapidului, cu 6 goluri marcate, ar putea rata tot restul campionatului.

Cel mai în formă jucător din atac, Vlad Morar, a fost eliminat la Brăila și va rata dubla importantă cu Dunărea Călărași, astfel că va reintra N'Koyi, un jucător care a început bine anul, dar este într-o scădere vizibilă de formă. Pe benzi, Tudoran și Popa par două puncte bătute în cuie, dar oricând pot apărea suspendări sau accidentări, iar pe bancă, George Ganea nu pare a fi o soluție pentru Alexa, chiar dacă acesta a făcut câteva jocuri bune. 

Atacul părea să-și fi găsit omul de gol, în persoana spaniolului Rafa Jorda, un jucător bun, cu CV, dar probabil venit în liga secundă din România tocmai din cauza unor probleme musculare, valoarea sa fiind mult peste acest nivel. Când totul părea că merge bine, Jorda s-a accidentat și lipsește deja de câteva meciuri. Mădălin Martin este total ieșit din formă, caută cu disperare golul care l-ar putea scoate din această pasă proastă mentală, dar acesta nu vine, iar frustrarea golgeterului de acum doi ani se adâncește. Pe bancă, Țîră Jr și Potecea nu l-au convins pe Dan Alexa, aceștia primind puține ocazii de a juca. 

Dan Alexa are o misiune dificilă, de a-i motiva pe băieți pentru meciurile cu Dunărea Călărași și de a aduce Rapidului promovarea mult dorită, iar aportul suporterilor ar trebui să fie fundamental pe finalul acestui sezon, care ar putea fi decisiv pentru existența clubului. 

Transferuri nu se pot face acum, schimbarea antrenorului cu 6 etape înainte de final ar fi o gafă imensă, mai ales că Alexa a demonstrat că are valoare, astfel încât trebuie să fim uniți și să luptăm până la capăt pentru Rapid, nu să destabilizăm echipa, care trece printr-o perioadă dificilă.