- Rapid TV

30 aprilie 2016

PĂCATELE NU SE OPRESC ÎN SĂPTĂMÂNA MARESe spune că în Săptămâna Mare, cea dinaintea Paștelui ortodox, lumea trebuie să fie mai bună, să nu păcătuiască, însă când vine vorba de bani românul pare să nu fie interesat de moralitate.

Ne tot păcălim de ani de zile cu un fotbal curat, cu anchete peste anchete, cu Comisia de Integritate, însă la noi se fac blaturi peste blaturi, iar seria Rapidului nu face excepție. 

Poate sunt puțin subiectiv, dar este incredibil cum o echipă fără niciun nume important, cum este Dunărea Călărași, a învins pe linie, chiar la diferențe mari, și s-a ținut în coasta Rapidului. Din fericire, în cele trei meciuri directe cu Rapid, Călărași nu a mai putut face nimic dubios și le-a pierdut pe toate.

Probabil echipa cea mai pătată este Farul Constanța, o formație de tradiție care ajunsă în pragul falimentului face tot posibilul pentru a supraviețui. Din păcate, nu prin cele mai corecte metode, iar rezultatele constănțenilor sunt contestate chiar de propriii fani, aceștia acuzând blaturile Farului. 0-4 la Brăila, 0-6 cu Dunărea, 0-1 în Giulești, 2-3 cu Clinceni, iar în final un 5-1 la Bacău, ne face să credem că ceva a fost necurat în parcursul echipei de la malul mării.

În play-out, lucrurile sunt și mai grave. Echipe ce s-au resemnat cu retrogradarea sau care nu-și doresc să facă parte în sezonul viitor dintr-o singură serie, ce presupune deplasări lungi și costisitoare, preferă să facă bani prin alte metode, iar pariurile sunt cele mai la îndemână. 0 retrogradare în liga a treia ar fi o mină de aur pentru mulți, deoarece acolo blaturile sunt și mai clare, iar nimeni pare să nu le bage în seamă. 

De ce să te chinui cu salarii de 200 de euro pe lună, când poți câștiga dintr-un singur meci chiar și 1000 de euro? De ce mulți jucători nu dau totul pe teren? De ce nu-și doresc performanță? Simplu, pentru că în ligile inferioare se fac adevărații bani, iar comisiile sunt degeaba. Nu-i urmărește nimeni. S-au plimbat oamenii cu valize în văzul întregii lumi și nu s-a întâmplat nimic. Un fost rapidist, Postolache, a demascat mai multe blaturi, dar nu s-a luat nicio decizie. Mai mult, Postolache a fost marginalizat pentru că nu a vrut să facă parte din această lume murdară. 

Au apus vremurile blaturilor clasice, eu te bat acasă, iar în retur e rândul tău. Nu, acum se pariază mult pe goluri marcate, pe întoarceri de scor incredibile, pe cornere... Totul a ajuns la un alt nivel. De exemplu, ieri la meciul dintre Suceava și Berceni, gazdele au condus cu 3-0, iar ilfovenii au marcat de trei ori în trei minute!!!, pe final sucevenii câștigând partida. Meci fantastic? De unde, doar o regie de slabă calitate. 

Gloria Buzău e în faliment, a fost descoperită cu blaturi, dar ce credeți? Joacă bine merci și este pe primul loc în play-out. 

Într-adevăr, la liga 1 este mai greu să faci aceste mizerii, chiar dacă și acolo există sateliți, dar prima scenă este mai expusă. Chiar și așa, rușinea unui meci FCSB - Viitorul este trecută cu vederea de fiecare dată, bucuria cea mai mare fiind a pariorilor, cei care anticipează mereu câștigătoarea.  

Așadar, un Paște fericit pentru toată lumea, chiar și pentru învinși, iar cei care îi plâng pe fotbaliștii din ligile inferioare să se gândească mai bine, pentru că nu e chiar atât de rea viața de fotbalist în România.