- Rapid TV

1 aprilie 2016

PRELUNGIREA PLANULUI DE REORGANIZARE A FOST RESPINSĂ
steag rapid bucuresti

Adunarea Generală a Creditorilor a respins, joi, modificarea şi prelungirea până în 2018 a planului de reorganizare din dosarul de insolvenţă al clubului Rapid, solicitare făcută de acţionarul majoritar Valerii Moraru, au declarat, pentru AGERPRES, surse din cadrul grupării giuleştene.

Votul hotărâtor l-a avut ANAF, creditorul principal, cu 54,46% dintre creanţe (9.670.065 lei), care nu a fost de acord cu prelungirea planului. Printre cei care au votat împotrivă se numără şi foşti jucători şi antrenori ai clubului Rapid, precum Viorel Moldovan, Sandu Tăbîrcă, Cristian Săpunaru, Daniel Niculae sau Octavian Abrudan.
De partea cealaltă, au fost de acord cu prelungirea acţionarul Valerii Moraru şi compania sa, Azuga Waters.
Actualul plan de reorganizare din cadrul dosarului de insolvenţă al clubului Rapid, confirmat în 28 martie 2014 de Tribunalul Bucureşti, este valabil până în luna mai a anului 2017.
Modificările dorite de acţionariatul clubului se refereau la prelungirea cu un an a planului de reorganizare, până în luna mai 2018, schimbarea organigramei, reeşalonarea datoriilor curente, angajarea unui lot de maximum 25 de jucători noi, externalizarea serviciului de vânzare bilete şi spaţiu publicitar.
Chiar dacă planul de reorganizare a fost respins, Moraru dă asigurări că riscul unui faliment al grupării giuleştene nu există.
"Faptul că s-a respins nu e o mare problemă. Mai avem un an de zile, mergem conform planului de reorganizare aflat în vigoare. Le transmit suporterilor că Rapid nu este în pericol de faliment. Nu iau în discuţie cuvântul acesta. Va fi mai greu, e adevărat, pentru că doream o reeşalonare a datoriilor până în 2018, dar asta este situaţia. Nu am investit atât ca să cedăm tocmai acum. Ne vom descurca", a declarat acţionarul majoritar al Rapidului.
În acelaşi timp, Moraru susţine că până în luna mai 2017, când se încheie planul de reorganizare şi clubul trebuie să iasă din insolvenţă, este nevoie de 6 milioane de euro, bani care reprezintă achitarea datoriilor şi bugetul echipei pe sezonul 2016-2017.
"Pentru a ieşi din insolvenţă în luna mai 2017 şi a avea finanţare echipa pentru sezonul 2016-2017, avem nevoie de aproape 6 milioane de euro. Un milion va veni din drepturile TV, dacă vom promova în Liga I, restul de cinci trebuie să îi găsim. Dar vă spun, cea mai grea problemă este să formezi o echipă, ceea ce noi am făcut. Lucrurile astea financiare le vom rezolva într-un fel sau altul. Ne ajuta prelungirea planului, dar mergem înainte", a explicat Valerii Moraru.
Tribunalul Bucureşti stabilise la 4 martie un nou termen în dosarul de insolvenţă al clubului de fotbal Rapid pentru 20 mai, dată până la care oficialii grupării giuleştene trebuiau să supună spre confirmare noul plan de reorganizare în faţa instanţei după aprobarea acestuia de către Adunarea Generală a Creditorilor.
Gruparea de fotbal Rapid, care activează în prezent în Liga 2, se află în procedură de insolvenţă din 7 decembrie 2012. În prezent, suma totală a datoriilor clubului Rapid este de 17.754.712 lei.
sursa: digisport.ro