- Rapid TV

26 aprilie 2016

RAPID, AFECTATĂ DE MIZERIILE DIN HANDBALUL ROMÂNESC


Rapid USL Bucureşti nu s-a împăcat cu retrogradarea în Divizia A la handbal feminin, după ce a pierdut ultimul meci pe teren propriu cu SCM Craiova, scor 29-32. 
Rapid a acuzat jocuri de culise într-o bătălie cu Măgura Cisnădie: arbitri din Buzău delegaţi atât la meciul Măgura Cisnădie – Unirea Slobozia, cât şi la partida Rapid – Craiova, conexiunea fiind făcută cu Vasile Pavel, şeful de delegări pe plan intern care este tot din Buzău, dar şi un cantonament al naţionalei de junioare şi meciuri de pregătire găzduite de Cisnădie în această perioadă. Aluzia a fost evidentă, că Primăria din localitatea sibiană ar fi sponsorizat FRH. Oficialii federaţiei au reacţionat prompt la toate acuzele şi au venit inclusiv cu dovezi în privinţa cantonamentului de la Cisnădie: „Acţiunea naţionalei de junioare a fost susţinută financiar de FRH. Toate documentele sunt la plată”.

Revolta Rapidului a pornit însă de la un alt amănunt, care a umplut paharul în opinia oficialilor din Giuleşti, partida din Cupa României cu CSM Bistriţa. Clubul bucureştean susţine că meciul ar fi trebuit să se desfăşoare, miercuri – 27 aprilie, în Capitală, lucru specificat şi pe site-ul FRH, dar luni a fost informat că trebuie să se prezinte ... la Bistriţa!
„Cu toată dezamăgirea după înfrângerea de sâmbătă cu SCM Craiova ne-am despărţit la vestiare cu ideea că ne vom revedea miercuri la Sala Rapid, la meciul din Cupa României. Luni la ora 10:00 am fost sunaţi de oficialii de la Bistriţa, nici măcar nu am fost anunţaţi de federaţie, care ne-au spus că trebuie să ne prezentăm miercuri la ei! Cât de sănătoşi pot fi nişte oameni, când te anunţă cu 48 de ore înainte de un meci să faci mobilizarea pentru o deplasare de 500 de kilometri? Este un soi de batjocură”, ne-a declarat Ion Rădoi, preşedintele secţiei de handbal Rapid şi al Uniunii Sindicatelor Libere Metrou. Clubul bucureştean susţine că a apucat să facă demersuri la ISU, Pompieri, Salvare, Jandarmerie, a tipărit inclusiv afişe pentru jocul cu CSM Bistriţa!
Alexandru Jelescu, omul din cadrul FRH care are în subordine buna desfăşurare a ligilor interne, a recunoscut faptul că Rapid a figurat ca primă echipă pe site-ul oficial, chiar până luni dimineaţă, dar „problema a fost de IT. Până să apară CSM Bistriţa în sistem, în dreptul ei era înscris doar Loc 1 Divizia A, Seria a 2-a, iar calculatorul a luat prima echipă pe care o cunoaşte. La fel s-a întâmplat şi cu HCM Roman şi Danubius Galaţi, dar cele două formaţii ştiau de la început că partida se va desfăşura pe terenul echipei de ligă secundă. La tragerea la sorţi, care s-a făcut conform Tabelei Berger, Bistriţa şi Galaţi au avut numere în intervalul 1-8. Formaţiile extrase în acest interval au primit dreptul de a juca pe teren propriu în optimile de finală, iar echipele care au avut numere de la 9-16, aşa cum a fost cazul Rapid Bucureşti şi HCM Roman, ştiau că vor juca în deplasare. Doamna Milea a fost din partea Rapidului la tragerea la sorţi, a şi semnat procesul verbal”.
Supărarea Rapidului a avut ca punct de plecare însă retrogradarea din urmă cu 2 zile, deşi înaintea ultimei runde avea 3 puncte avans în faţa Măgurei Cisnădie. În urma rezultatelor înregistrate, formaţia sibiană s-a salvat prin jocul rezultatelor directe, victorie mai clară în tur în Giuleşti (36-28) faţă de înfrângerea de pe teren propriu cu 33-29. Iar supărarea a fost provocată de jocurile de culise, după cum a acuzat clubul bucureştean. „Noi primim şi bune şi rele, cum le lasă Dumnezeu. Dar când unii se cred Dumnezeu, nu mai suntem de acord. Când sunt 25 de greşeli împotriva noastră într-o singură partidă, câte a numărat domnul profesor (n.r. Vasile Mărgulescu, antrenorul echipei), este o batjocură. Chiar dacă e handbal, 25 de cazuri înseamnă deja un scor”, a susţinut Ion Rădoi.
Antrenorul Vasile Mărgulescu s-a întrebat, la rândul lui, retoric:Oare întâmplător au fost delegaţi arbitri din Buzău şi la Cisnădie, şi la Bucureşti?”. Pentru partida Măgura – Slobozia au fost delegaţi Mihai Potârniche (Buzău) şi Tiberiu Dobre (Bucureşti), primul fiind ginerele şefului CCA pe plan intern, Vasile Pavel, iar al doilea băiatul observatorului Viorel Dobre, delegat la partida Rapid – SCM Craiova. La partida din Capitală au fost nominalizate Cristina Năstase (Bucureşti) şi Simona Stancu (Buzău). „Am constatat atitudinea ostilă a lui Viorel Dobre şi a celor două arbitre pe care observatorul le-a avut sub tutelă pe parcursul jocului. Pe noi nu ne obligă nimeni să investim nişte bani la handbal, cred că suntem singurii oameni care mai avem un club muncitoresc în România, dar prin ce au făcut ne determină să nu mai susţinem această activitate. Dacă asta e ţinta, facem pasul înapoi. Suntem dezamăgiţi de tot, nu mă aşteptam la aşa ceva”a precizat Ion Rădoi, care a pus în tot acest context şi o acţiune a FRH, avută zilele trecute la Cisnădie: Echipa naţională de junioare a stat vreo 10 zile pe la urmăritorii noştri (n.r. Măgura), care au putut să întindă coarda şi au preluat şi naţionala Franţei pentru câteva zile. Dacă pierdeam doar pe teren, cu fruntea sus ne acceptam situaţia”.
sursa: prosport.ro