- Rapid TV

15 aprilie 2016

RAPID MERGE LA CLINCENI PENTRU TREI PUNCTERapid a început cu stângul play-off-ul, cu o înfrângere nescontată în fața Bacăului, echipa de pe locul 6, prima pe Giulești din acest sezon, însă are ocazia de a spăla imaginea acelui rezultat la Clinceni, în meciul din etapa a II-a, de mâine, la ora 13:00.

Cele două echipe s-au întâlnit de două ori în sezonul regulat, Rapid impunându-se de fiecare dată, fără să primească gol. 

Primul duel s-a petrecut în etapa a V-a, atunci când Rapid a învins cu 1-0, printr-un gol venit în minutul 74, atunci când Patrick N'Koyi a finalizat printr-un șut perfect de la marginea careului.

Returul s-a disputat în februarie, chiar în primul meci al acestui an, la Clinceni, atunci când giuleștenii s-au impus mai clar, cu 2-0, profitând și de faptul că au jucat cu un om în plus încă din prima repriză, fostul rapidist Daniel Lung fiind eliminat. Golurile au fost marcate de Răzvan Trandu, în minutul 38, și de Iulică Popa, cu zece minute înainte de final. 

Dan Alexa are două probleme importante pentru acest meci, doi dintre spaniolii care s-au dovedit foarte importanți, Miquel Robuste și Rafa Jorda, fiind accidentați. Dacă primul este încă în perioada de refacere, șansele ca el să joace fiind mici, atacantul ce a înscris două goluri va lipsi cu siguranță. 

Accidentarea lui Robuste pare cu atât mai importantă cu cât Rapid a reușit să obțină un singur punct în cele două meciuri în care spaniolul a lipsit, 1-1 cu Berceni și 1-2 cu Bacău. Astfel, Avrămia va rămâne în primul unsprezece. 

Din păcate, problemele musculare ale lui Rafa Jorda sunt mai serioase, fostul atacant al lui Levante adunând puține minute în tricoul alb-vișiniu, însă a reușit să-și arate valoarea prin cele două goluri marcate împotriva Bacăului.

O altă absență importantă este cea a fundașului dreapta Ondrej Kusnir, cel care a primit cartonașul roșu în finalul partidei de săptămâna trecută și va rata meciul de la Clinceni, Nicolae Vasile urmând a reveni în echipa de start a Rapidului.

În afară de cei trei, Dan Alexa nu are alte probleme mari de lot, cu excepția lui Jeslinek și Iulian Manea, cei doi fiind accidentați de ceva vreme, astfel că primul unsprezece ar putea arăta astfel: 
Drăghia - N. Vasile, Avărmia, Cruz, Fota - Trandu, R. Costin - Tudoran, N'Koyi, I. Popa - Morar.

La capitolul bilete, gazdele meciului de mâine nu se dezic și continuă în aceeași manieră de echipă mică, punând la vânzare bilete doar astăzi, între orele 10:00-20:00, acestea putând fi achiziționate doar de la stadionul din comuna ilfoveană. Prețul unui bilet este de 20 RON, la fel ca și în meciul din sezonul regulat. 

Vremea se anunță foarte bună la ora jocului, cu soare și 18 grade Celsius.