- Rapid TV

23 mai 2016

CAMPIONII!

rapid, campioana seriei 1

Rapid a câștigat prima serie a ligii secunde, reușind promovarea directă, cu o etapă înainte de finalul sezonului.

După înfrângerea Călărașiului, cu Farul, Rapid avea nevoie de o victorie cu FC Clinceni pentru a sărbători accederea în prima ligă alături de fani, pe Giulești, iar băieții s-au motivat pe măsură și au învins cu 3-1, cu ceva emoții, ilfovenii egalând în minutul 72.

Într-o atmosferă de cupe europene, cu un Giulești plin, ca pe vremuri, Rapid a deschis scorul în minutul 43, când Vladuț Morar a finalizat superb acțiunea lui Tudoran.

Clinceni a egalat în minutul 72, când Liviu Ganea a marcat după o lovitură de colț, însă același Vlad Morar a adus fericirea în Giulești, după numai două minute, cu un șut din voleu din centrul careului.

În minutul 83, cehul Ondrej Kusnir a declanșat fiesta, cu primul său gol în tricoul alb-vișiniu.

Dan Alexa i-a trimis în teren pe Drăghia - Kusnir, Cruz, Robuste, N. Vasile (Fota 62) - R. Costin, Raiciu - Tudoran (Luque 63), Morar, I. Popa - Jorda (NKoyi 80).

Clinceniul, antrenat de fostul rapidist Mugur Bolohan, a jucat cu Iancu - Dobrosavlevici (L. Ganea 64), A. Nițu (Cherteș 90), Ghinga, Vențer - F. Ștefan, D. Benzar (Cr. Matei 74) - A. Neagu, C. Gheorghe, Antohi - Kuku.

Astfel, Rapid obține o nouă promovare, după cea de acum doi ani, și va juca în sezonul viitor pe prima scenă a fotbalului românesc.

În ultima etapă a sezonului, Rapid se va deplasa la Bacău, acolo unde Dan Alexa va miza pe câțiva jucători care au evoluat mai puțin.