- Rapid TV

27 mai 2016

ECHIPĂ INEDITĂ LA BACĂUMâine, de la ora 13:00, Rapid joacă ultima partidă a unui sezon zbuciumat, cu permanente frământări financiare, dar care s-a terminat cu o mare bucurie, revenirea în Liga 1.

Dan Alexa a reușit performanța unică de a promova doi ani la rând, după ce sezonul trecut i-a dus pe timișorenii de la ACS pe prima scenă. Actualul nostru antrenor a fost îndepărtat de la bănățeni, însă s-a demonstrat că nu el era problema, echipa retrogradând deși i-a avut pe bancă pe Florin Marin, Petre Grigoraș sau Ionuț Popa, antrenori cu ștate mult mai vechi în fotbalul românesc.

Partida de la Bacău va fi una specială, singura motivație a jucătorilor ar putea fi revanșa față de înfrângerea din prima etapă a play-off-ului, atunci când echipa lui Cristi Popovici dădea lovitura în prelungirile meciului din Giulești.

De asemenea, va fi șansa unor jucători care au evoluat mai puțin, sau deloc, să demonstreze că merită să rămână și în prima ligă, deoarece se anunță multe schimbări în lotul Rapidului.

Prima noutate ar fi apariția pentru prima dată a lui Paul Botaș, portarul venit de la Voluntari urmând a debuta între buturile Rapidului, după ce Andrei Drăghia s-a accidentat. 

Adrian Avrămia îl va înlocui pe Fran Cruz, spaniolul plecând deja în țara natală, acolo unde soția sa urmează să nască.

Un alt absent va fi Raul Costin, și el accidentat. Marcatorul golului de la Constanța va fi înlocuit cel mai probabil cu Miguel Angel Luque, spaniolul fiind în căutarea primul gol în tricoul alb-vișiniu. 

În fine, căpitanul Nicolae Vasile și-a încheiat misiunea pentru acest sezon, fiind suspendat din cauza cumului de cartonașe galbene, iar Nicușor Fota îi va lua locul în banda stângă a defensivei.

Acestora li se adaugă Răzvan Trandu și Jiri Jeslinek, două indisponibilități mai vechi în lotul rapidist.

Un lucru pozitiv este revenirea lui Mădălin Martin, după ce atacantul și-a ispășit etapa de suspendare în meciul trecut, cu FC Clinceni.

Astfel, primul unsprezece al lui Dan Alexa ar putea arăta astfel: Botaș - Kusnir, Avrămia, Robuste, Fota - Raiciu, Luque - Căruță, N'Koyi, Morar - Martin.

Tot mâine, se dispută celelalte meciuri ale seriei, Farul - Dacia Unirea Brăila (11:00) și FC Clinceni - Dunărea Călărași (13:00).