- Rapid TV

10 mai 2016

FOTO / AȘA AR PUTEA ARĂTA STADIONUL GIULEȘTI
Vești bune pentru fanii Rapidului! Stadionul Valentin Stănescu va avea o capacitate de 18.000 de locuri și va fi încadrat în cea mai înaltă categorie UEFA, după ce lucrările de modernizare vor fi finalizate.

Anunțul a fost făcut de Ministerul Transporturilor, într-un comunicat de presă, conform gsp.ro. “Clubul Sportiv Rapid Bucureşti mai are în desfăşurare un proiect, început în vara anului 2015, pentru consolidarea şi modernizarea Stadionului Giuleşti-Valentin Stănescu. În acest moment, a fost realizat studiul de pre-fezabilitate şi au fost obţinute certificatele de urbanism. Conform planurilor Companiei Naţionale de Investiţii, Clubul Rapid va avea: un stadion de 18 000 locuri, parcare D+P+3+terasă, parcare D+P, sală polivalentă, bazin de înot, săli de: haltere, lupte, box, karate, precum şi camere de cazare pentru sportivi, unităţi de alimentaţie şi spaţii comerciale. Astfel, Stadionul Giuleşti va putea fi încadrat în categoria a IV-a UEFA, cea mai înaltă şi care permite organizarea oricărui tip de meci (inclusiv meciuri din Liga Campionilor, Campionate Mondiale, Campionate Europene ori Campionate Mondiale ale Cluburilor)”, anunță oficialii de la MT.
De asemenea, bazinul de polo al CS Rapid va fi reabilitat şi consolidat, urmând a fi dat în folosinţă în 2018. România e obligată, conform angajamentului luat față de UEFA, să modernieze până în 2020 stadioanele Dinamo, Ghencea și Giulești, pentru buna desfășurare a Campionatului European de fotbal, care va fi găzduit parțial și de țara noastră.
Stadionul Rapidului va fi asemănător cu cel din Borisov, Belarus (FOTO).
sursa: looktv.ro