- Rapid TV

10 mai 2016

MECIUL SEZONULUI PENTRU RAPID


Miercuri, de la ora 18:00, Rapid își joacă viitorul la Călărași, într-o partidă ce poate fi printre cele mai importante din istoria clubului.

Nu, Dunărea Călărași nu este o echipă mare, meciul este important deoarece viitorul unui club istoric ține de promovarea în prima ligă, cel puțin teoretic. Practic, rămâne de văzut dacă eventualii bani obținuți din drepturile de televizare vor acoperi datoriile clubului. Sau dacă acei bani vor fi folosiți pentru acestea. Sau dacă vom trece cu bine de data de 20 mai.

Situația este atât de nesigură încât trebuie să luăm lucrurile pas cu pas, iar primul obiectiv este promovarea. Liga 1 este mult mai atractivă nu numai pentru Valerii Moraru, dar și pentru potențiali investitori sau sponsori. 


Victoria giuleștenilor ar crește șansele de promovare la peste 90%, în condițiile în care Rapid ar avea 6 puncte avans față de locul secund și ar fi greu de crezut că ar putea pierde acest avantaj în doar 4 etape.

O înfrângere la Călărași ar readuce Dunărea pe primul loc, iar Rapidul va juca ultimele patru meciuri cu sabia deasupra capului, aruncând și un ochi la rezultatele călărășenilor. 

Cea de-a treia variantă, o remiză, nu ar fi rea, ar menține Rapidul la trei puncte și cu avantajul meciurilor directe împotriva Dunării, după victoria, cu 1-0, din etapa a V-a a play-off-ului.

Dan Alexa are câteva probleme de lot, suspendaților Vlad Morar și Ondrej Kusnir, alăturându-se în tribună accidentații Răzvan Trandu, Miguel Angel Luque și Jiri Jeslinek. 

Avem însă și o veste bună, revenirea fundașului nostru de bază, Miquel Robuste, acesta fiind anunțat titular alături de compatriotul său Fran Cruz.

Astfel, Alexa ar putea începe cu Drăghia - N. Vasile, Robuste, Cruz, Fota - R. Costin, Raiciu - Tudoran, N'Koyi, I. Popa - Jorda. 

Echipa gazdă nu are mari probleme de lot, micile tensiuni dintre antrenorul Mihalcea și golgeterul Valentin Alexandru având poate rolul a crea o imagine greșită asupra atmosferei din lotul călărășenilor. Aceștia vor fi foarte motivați, iar faptul că meciul se va juca fără spectatori îi va avantaja, deoarece este cunoscut aportul suporterilor rapidiști, chiar și la meciurile din deplasare.

Așadar, de la ora 18, vom fi alături de băieții noștri, doar din fața televizorului, meciul fiind transmis pe Digi Sport 1 și Dolce Sport 1.