- Rapid TV

9 mai 2016

MODERNIZĂRI ÎN GIULEȘTI

stadion giulesti valentin stanescu

Ministerul Transporturilor a transmis un comunicat de presă, prin care își anunță susținerea pentru modernizarea bazinului de Polo al Rapidului, dar și pentru stadionul Giulești.

"Ministerul Transporturilor susţine modernizarea Clubului Rapid pentru ca sportivii noştri să se antreneze în cele mai bune condiţii.

Bazinul de polo al Clubului Sportiv Rapid București, unitate aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, va fi reabilitat și consolidat. În cadrul proiectului gestionat de Compania Națională de Investiții, a fost încheiată licitația pentru începerea lucrărilor.


Din actuala construcție va fi păstrată doar schela metalică. Noul bazin va avea o structură modernă, din sticlă, o cuvă mărită conform normelor stabilite de Federația de Polo, precum și 200 de locuri pentru spectatori. În plus, proiectul mai prevede și o sală de forță și vestiare adecvate. Termenul de finalizare a lucrărilor este anul 2018.

Clubul Sportiv Rapid București mai are în desfășurare un proiect, început în vara anului 2015, pentru consolidarea și modernizarea Stadionului Giulești „Valentin Stănescu”. În acest moment, a fost realizat studiul de pre-fezabilitate și au fost obținute certificatele de urbanism.

Conform planurilor Companiei Naționale de Investiții, Clubul Rapid va avea: un stadion de 18 000 locuri, parcare D+P+3+terasă, parcare D+P, sală polivalentă, bazin de înot, săli de: haltere, lupte, box, karate, precum și camere de cazare pentru sportivi, unităţi de alimentaţie și spaţii comerciale. Astfel, Stadionul Giulești va putea fi încadrat în categoria a IV-a UEFA, cea mai înaltă și care permite organizarea oricărui tip de meci (inclusiv meciuri din Liga Campionilor, Campionate Mondiale, Campionate Europene ori Campionate Mondiale ale Cluburilor)."

sursa: mt.gov.ro