- Rapid TV

16 mai 2016

 NIMENI NU A LICITAT PENTRU RAPID 
În ciuda faptului că licitaţia era anunţată ca fiind publică, echipa Digi Sport nu a fost lăsată să intre în sediul firmei care o organizează, anume Societatea Civila Profesională de Executori Judecătoreşti  Dobra, Coşoreanu & Asociaţii. Mai mult decât atât, în ciuda insistenţelor, organizatorii au refuzat să facă orice fel de precizare. Din surse demne de încredere, nu au fost licitatori şi astfel procedura va fi reluată.

Pe lângă opacitatea de care au dat dovadă organizatorii, anunţul iniţial cuprindea adresa Strada Clucerul Udricani nr 18, dar licitatorii erau aşteptaţi la sediul nou al societăţii, din Bulevardul Libertăţii nr. 20.
În acest context, cel mai probabil la noua licitaţie se va majora numărul de acţiuni ce vor fi vândute, până la recuperarea integrală a debitului datorat, urmând ca preţul acţiunilor să scadă.
...
Situația financiară de la Rapid a dus la scoaterea la vânzare a unei părți din acțiunile lui Valerii Moraru, ca măsură de executare silită. Prin această mișcare, executorii judecătorești care au demarat procedura speră să recupereze banii datorați de club. Astăzi, de la ora 15:00 se vor scoate la licitaţie cel puţin 27% din acţiuni.
Un total de 1.520.818 de acțiuni, reprezentând 27% din cele 98 de procente aflate în proprietatea lui Valerii Moraru, vor fi scoase azi, într-o primă fază, la licitaţie. 1,17 milioane de lei este suma de la care va pleca licitaţia, aceasta fiind datoria către Marfin Bank România. 0,77 lei este prețul de piață al unei acțiuni, iar valoarea nominală este de 2 lei.
În acest moment, clubul are datorii totale de aproape 4 milioane de euro, sumă ce trebuie achitată până la finalul lui mai 2017, potrivit planului de reorganizare. Moraru a căutat în ultima perioadă investitori, care să stingă datoria în contul unor acţiuni, însă demersul său nu a fost încununat de succes.
Executarea silită de azi vine, astfel, în ajutorul omului de afaceri, al clubului, dar și al băncii la care a făcut împrumutul.
"Multă lume a crezut că glumesc, atunci când am spus că vreau să vând sau că vreau să vină cineva alături de noi. Acum, cei care sunt interesați să cumpere acțiuni la Rapid o pot face. Dacă cineva vrea mai mult de 27% și vrea să fie acționar majoritar, vom scoate la vânzare 51% din acțiuni", a declarat Valerii Moraru, în urmă cu două săptămâni, în exclusivitate pentru Digi Sport.
În cazul în care preţul oferit de cumpărători pentru pachetul iniţial de 1.520.818 acţiuni nu va acoperi suma ce urmează a fi recuperată, SCPEJ Dobra, Coşoreanu şi Asociaţii va putea majora numărul de acţiuni ce vor fi vândute, până la recuperarea integrală a debitului datorat.
sursa: digisport.ro