- Rapid TV

3 mai 2016

ORICINE POATE CUMPĂRA ACȚIUNI LA RAPID

Situația financiară precară de la Rapid a dus la scoaterea la vânzare a unei părți din acțiunile lui Valerii Moraru, ca măsură de executare silită. Prin această mișcare, societatea civilă profesională de executori judecătorești care a demarat procedura speră să recupereze banii datorați de club.

Peste două săptămâni, pe 16 mai, va avea loc licitația în cadrul căreia se vor pune în vânzare 27,3935% (un total de 1.520.818 de acțiuni) din acțiunile clubului, aflate în proprietatea lui Valerii Moraru.
1,17 milioane de lei este datoria către Marfin Bank România, iar aceasta este și suma de la care va pleca licitația de la jumătatea lunii. 0,77 lei este prețul de piață al unei acțiuni, iar valoarea nominală este de 2 lei. Potrivit lipovan.ro, împrumutul îi aparține lui Valerii Moraru, nu clubului și datează din 2008.
În încercarea de a achita datoriile de aproape 4 milioane de euro pe care le are clubul - sumă ce trebuie achitată până în mai 2017, data până la care e valabil actualul plan de reorganizare - acționarul Valerii Moraru a căutat și alți investitori, dar fără succes. A spus în câteva rânduri că este pe cale să ajungă la o înțelegere pentru cooptarea altor persoane în acționariat, dar discuțiile nu s-au finalizat, până la urmă.
Conducerea a considerat că aceasta ar fi cea mai bună variată de a atrage și investitori. Executarea silită vine, astfel, în ajutorul omului de afaceri, al clubului, dar și al băncii la care a făcut împrumutul.
"Multă lume a crezut că glumesc, atunci când am spus că vreau să vând sau că vreau să vină cineva alături de noi. Acum, cei care sunt interesați să cumpere acțiuni la Rapid o pot face. Dacă cineva vrea mai mult de 27% și vrea să fie acționar majoritar, vom scoate la vânzare 51% din acțiuni", a declarat Valerii Moraru, în exclusivitate pentru Digi Sport.
"În cazul în care preţul oferit de cumpărători pentru pachetul iniţial de 1.520.818 acţiuni nu va acoperi suma ce urmează a fi recuperată, SCPEJ Dobra, Coşoreanu şi Asociaţii va putea majora numărul de acţiuni ce vor fi vândute, până la recuperarea integrală a debitului datorat sau, atunci când acest lucru nu este posibil, până la numărul maxim de 5.258.612 acţiuni deţinute de către debitor, reprezintand 94,7202% din capitalul social al FOTBAL CLUB RAPID S.A, având o valoare de piaţă", se precizează în comunicatul executorilor judecătorești, , potrivit site-ului executaresilita.ro.
sursa: digisport.ro