- Rapid TV

13 mai 2016

RAPID - BRĂILA, TOTUL SAU NIMIC


Farmecul sistemului cu play-off este acela că aproape orice meci este pe viață și pe moarte, cel puțin pentru echipele din top, astfel că Rapid se poate revanșa în fața propriilor suporteri după eșecul de la Călărași.

Adversara de mâine va fi Dacia Unirea Brăila, ocupanta locului 3 în clasamentul seriei 1, sau a poziției secunde, dacă penalizarea de 6 puncte a giuleștenilor va fi aplicată.

Oricum ar fi, Rapid are o singură variantă, cea a victoriei. Pe lângă toată nebunia din ultima vreme, pornită cu înfrângerea de la Călărași, cu accidentul lui Dan Alexa, cu penalizarea primită de la FIFA, și încheiată cu demisia administratorului special, Radu Birlică, jucătorii trebuie să se concentreze doar pe meciul de mâine și să uite toate problemele din jur. 

Cel puțin pentru 90 de minute, jucătorii trebuie să se gândească doar la acești suporteri minunați, pentru care Rapid înseamnă tot, la ei înșiși, la imaginea lor și la viitorul lor de fotbaliști.

Nu e nevoie de o agresivitate ca cea de la Călărași, care s-a transformat în duritate, ci de una pozitivă, cu vână, cu dorință și combativitate. 

Chiar dacă gestul lui Dan Alexa a fost criticat de unii, el a dovedit câtă pasiune pune în ceea ce face și cât de mult își dorește să reușească promovarea. 

Jucătorii trebuie să înțeleagă că la Călărași s-au făcut de râs și că au făcut cel mai slab joc al Rapidului din ultimii ani, dar încă au puterea de a reface imaginea șifonată. Încă au promovarea în propriile mâini.

Rapid este la egalitate de puncte cu Dunărea, ceea ce înseamnă că per total giuleștenii sunt cei mai buni din serie, mai ales că au câștigat trei din cele patru întâlniri directe cu călărășenii.

Este un moment greu, dar pentru a salva Rapidul toată lumea trebuie să contribuie: patronul și conducerea să asigure liniștea financiară și să șteargă penalizarea de 6 puncte, jucătorii să arate pe teren că au valoare și să câștige cele patru meciuri rămase, iar suporterii să nu uite că, oricât de nasoală este situația, Rapid este totul și trebuie să fie alături de echipă, până la capăt, așa cum au fost întotdeaună. 

Când nu e greu?, dar Obligatoriu înainte!