- Rapid TV

12 mai 2016

ȘANSE, CALCULE, SPERANȚE!


Înfrângerea de la Călărași ne-a dat puțin peste cap planurile și speranțele la promovare, însă șansele Rapidului de a juca în prima ligă a sezonului viitor sunt în continuare foarte mari.

Rapid ocupă în acest moment locul secund, fiind la egalitate de puncte cu liderul Dunărea Călărași.

Primul criteriu de diferențiere la egalitate de puncte în play-off sunt meciurile directe, astfel că, în cazul în care Rapid și Călărași termină cu același număr de puncte, Dunărea este avantajată de "dubla" din partea a doua a sezonului (3-0, 0-1). 


Privind programul primelor două echipe, Rapid pare a avea un final de sezon mai accesibil, călărășenii urmând a juca de trei ori în deplasare, în ultimele patru etape. 

Totodată, victoria brăilenilor de astăzi, 2-1 cu Clinceni, îi menține pe aceștia în lupta pentru promovare, chiar dacă au cu trei puncte mai puțin decât Rapid și Călărași, iar meciul de sâmbătă, din Giulești, devine capital pentru Dacia.

În cazul în care Rapid va rata promovarea de pe prima poziție, rămane în discuție și varianta locului secund, cel care va duce la un baraj, mai întâi cu cea de-a doua echipă din Seria a II-a a Ligii 2, iar apoi cu locul 12 din Liga 1.

În acest moment, lupta din cealaltă serie a ligii secunde este la fel de echilibrată, astfel încât, în cazul ocupării locului secund, Rapid ar juca cu una dintre echipele UTA (32p), Chindia (31p) sau Gaz Metan (31p). 

Dacă ar câștiga barajul ligii secunde, Rapid ar juca cu ocupanta locului 12 din L1, echipă ce se va alege cel mai probabil dintre Concordia Chiajna, FC Voluntari și ACS Poli Timișoara.

Cel mai important lucru este ca Rapid să-și schimbe atitudinea din meciul de la Călărași și să dea totul în ultimele patru etape de campionat, deoarece promovarea este încă accesibilă.

Meciurile din ultimele patru etape ale principalelor favorite la promovare:

* CĂLĂRAȘI (34p): (d) Bacău, (d) Brăila, (a) Farul, (d) Clinceni

* RAPID (34p): (a) Brăila, (d) Farul, (a) Clinceni, (d) Bacău

* BRĂILA (31p): (d) Rapid, (a) Călărași, (a) Bacău, (d) Farul