- Rapid TV

2 iunie 2016

PLATA JUCĂTORILOR ÎNTÂRZIE

Când vrea Valerii Moraru, se găseşte cineva care să nu fie de acord. Iar când alt conducător de la Rapid insistă pentru vreo plată urgentă, nu vrea acţionarul majoritar. De fiecare dată în ultimii doi ani, însă, au avut de pierdut jucătorii. Acum, giuleştenii au bătut palma cu Moraru ca banii restanţi din salarii să le fie viraţi direct de către Liga Profesionistă din drepturile TV.

Sunt mai multe cluburi care au făcut aşa, iar fotbaliştii s-ar linişti. Numai că Administratorul judiciar al societăţii Rapid, aflată în insolvenţă, Aurel Brihac nu este de acord cu această variantă.
În discuţie sunt luate doar salariile restante ale fotbaliştilor, sumă care se ridică la 180.000 de euro. Fără prime, fără alte bonusuri pe care ar trebui să le ia pentru promovare. Această sumă reprezintă mai mult de 50 la sută din banii pe care Rapid îi va încasa înaintea startului campionatului, în jur de330.000 de euro, prima rată din drepturile TV.
Aurel Brihac nu e de acord să semneze însă actele, susţinând că plata jucătorilor trebuie făcută din contul clubului. Adică, să vireze Liga banii cătreRapid, iar de acolo să plece către jucători. Variantă în care fotbaliştii lui Alexa nu mai cred deoarece sunt siguri că se va întâmpla la fel ca până acum: nu îşi vor primi drepturile.
Din drepturile TV, Rapid va mai primi o rată fixă în iarnă, de aproape 300.000 de euro, iar după finalul campionatului a treia rată, în funcţie de locul ocupat la finalul sezonului regulat. Deci înainte de play-off şi play-out. Apoi, locul pe care se termină campionatul va conta pentru prima rată din campionatul următor.
Rapid a reuşit cu mari emoţii să promoveze în Liga I. A terminat pe locul 1, cu 44 de puncte, iar Dunărea Călăraşi a adunat 41. Numai că la un moment dat giuleştenii au fost penalizaţi de FIFA cu şase puncte. Au reuşit să anuleze sancţiunea doar după o înţelegere cu jucătorul Obed, care-i dăduse în judecată pentru neplata a 57.000 de euro.
sursa: digisport.ro