- Rapid TV

22 august 2016

AS FC RAPID BUCUREȘTI S-A ÎNSCRIS ÎN LIGA 5


Vineri, la sediul AMFB, s-a înscris în liga a cincea AS FC Rapid București, un club ce dorește să readucă la viață spiritul rapidist, prin atragerea unor legende alb-vișinii. 

Cel care a avut această inițiativă este Dragoș Sabău, un fost membru în organigrama Rapidului, acesta reușind deja să convingă un nume mare pentru a ocupa funcția de antrenor principal. 

"AS FC Rapid București a fost înscris vineri, în Liga 5, urmând a-și juca meciurile de pe teren propriu pe Stadionul Valentin Stănescu. Tot în stadionul Giulești vor fi și birourile clubului, pentru care deja am plătit chiria în avans. 


Antrenorul clubului va fi un mare rapidist, Adrian Iencsi, acesta acceptând fără nicio ezitare propunerea mea. El va semna un contract pe cinci ani, iar în 2020, când se va inaugura noul stadion Giulești, îmi doresc să fim în prima ligă. Alături de Iencsi, în cadrul staff-ului vor mai fi Vasile Caciureac, ca director tehnic, Gheorghe Păun, maseur, și Cornel Mateiași, kit manager. Eu am fost ales în funcția de președinte de un board format din patru oameni, toți rapidiști cu state vechi, care vor să ajute clubul din umbră, astfel că numele lor le veți afla la momentul oportun. 


Culorile clubului vor fi alb și vișiniu și vom avea un rând de echipament de prima ligă, cu tricouri personalizate. 


Mâine mă voi întâlni cu Adi Iencsi, iar împreună cu acesta vom stabili o listă de aproximativ 30 de jucători, din care să formăm lotul Rapidului. Aproape l-am convins pe Daniel Pancu să joace la noi, iar pe lângă el mai sunt câțiva foști jucători la Rapid, care vor îmbrăca tricoul echipei noastre, unii cu mare experiență, dar și câțiva tineri de nivelul primelor ligi. Vreau ca Rapid să facă spectacol în acest purgatoriu al ligilor inferioare, iar când vom ajunge în prima ligă vom fi un club solid, bine pus la punct din toate punctele de vedere.


De asemenea, Daniel Niculae m-a asigurat de tot sprijinul său pentru acest nou proiect. 


Tot mâine voi avea o întrevedere și cu George Copos, pentru a vedea în ce condiții putem să folosim baza de la Pro Rapid, asta mai mult din punct de vedere al tradiției, deoarece aceasta arată foarte rău acum. Până vom rezolva problema bazei, ne vom antrena pe stadionul Giulești, iar în week-end-ul 2-4 septembrie vom lua startul în noul sezon. Vom vedea cu cine vom juca după ce AMFB va trage la sorți țintarul ligii a cincea, deoarece până joi se mai pot înscrie echipe. 


Îi așteptăm alături pe toți cei care iubesc Rapidul, am făcut acest club pentru ei, pentru a-l mai vedea o dată pe Pancu în tricoul alb-vișiniu, pentru a face un Rapid curat și puternic", a spus președintele AS FC Rapid București, pentru Rapid TV


Dragoș Sabău a ținut să lămurească și problema palmaresului, subiect discutat intens în ultima perioadă.


"Rapid a suferit multe schimbări de-a lungul istoriei, de fiecare dată societatea fiind alta, astfel încât palmaresul nu este ceva palpabil. Nu are nimeni palmaresul, chiar aștept să vină cineva să mi-l arate. Și Petrolul 52 a fost înființat în 2016 și are suportul galeriei, așa cum îl vom avea și noi. 


Sigla noastră va fi reprezentată de acel R atât de drag rapidiștilor, cu care fanii se vor obișnui foarte repede", a mai spus Sabău.


Astfel, la startul sezonului 2016/2017 al celui de-al cincelea eșalon, vom avea un derby giuleștean, între AS FC Rapid București și AFC Rapid, echipa înscrisă de Horia Manoliu, iar pe 24 august se va decide și soarta SC Rapid, însă șansele ca Rapidul condus de Valerii Moraru de a scăpa de faliment sunt nule.