- Rapid TV

25 august 2016

TREBUIE SĂ EXISTE UN SINGUR RAPID!Vrem, nu vrem, finalul Rapidului din era Moraru este inevitabil. Nici măcar o minune nu mai poate salva SC-ul de la faliment. Falimentul unui management defectuos.

Chiar dacă mulți cred că ăsta a fost finalul, ei bine, orice final aduce un nou început, iar Rapid o ia de la capăt, ca multe alte cluburi de tradiție ajunse prin ligile inferioare din motive diferite, ca Parma, Rangers, ȚSKA Sofia, Fiorentina sau Napoli, dar care au avut puterea să revină în top.

Așa cum mulți pronosticau, chiar înainte de finalul sezonului trecut, falimentul va aduce mai multe cluburi cu numele Rapid. Deocamdată, noi știm doar de două, sau cel puțin două sunt importante. 


Primul care a mutat a fost Horia Manoliu, cel care a înscris AFC Rapid în Liga 5. Acesta a adunat chiar și un lot de jucători, în majoritate juniori rapidiști care nu și-au găsit alte angajamente sau au rămas din dragoste pentru culorile clubului. Cel care a fost numit la cârma echipei este Mihai Iosif, un rapidist 100%, fost colaborator al lui Dan Alexa în sezonul trecut, dar și antrenor la grupa 2001. 


Deși lucrurile începuseră promițător, odată cu interzicerea accesului la Pro Rapid au apărut și primele probleme. AFC se antrenează acum pe Laromet, însă pare să fi pierdut sprijinul CS Rapid, iar viitorul nu arată prea roz, Horia Manoliu nereușind să atragă în acest proiect vreun rapidist cu nume, astfel încât AFC pare că se zbate în anonimat. 


În urmă cu câteva zile, Dragoș Sabău a înscris AS FC Rapid București în Liga 5, cu un plan interesant, ce îi aducea lângă club pe Adi Iencsi, Daniel Pancu și alți foști rapidiști, dar și cu CS Rapid alături, prin cooptarea în staff a soțului doamnei Caciureac, Vasile, un fost jucător important al Rapidului.


În încercarea de a duce Rapid cât mai repede în top, Sabău a reușit să câștige un an, reînscriind echipa în Liga 4, chiar dacă în seria de Ilfov. Privind puțin numele din acea serie, și considerând că totul va merge conform planului, AS FC Rapid nu ar trebui să aibă emoții la promovarea în Liga 3. 


Pe bună dreptate, suporterii sunt împărțiți, dar majoritatea sunt confuzi. Cu cine să țin? Care este adevăratul Rapid? Cine are palmaresul? Acestea sunt întrebările cele mai frecvente pe care rapidiștii și le pun, iar răspunsul este unul singur. Pentru a scăpa de toată această incertitudine trebuie să rămână un singur Rapid, un Rapid al rapidiștilor. 


În acest sens, astăzi, Dragoș Sabău și Horia Manoliu se vor întâlni pentru a discuta pe această temă. Trebuie să înțeleagă toată lumea că, pentru ca spiritul Rapidului să meargă înainte, este vital să rămână un singur Rapid. Ambițiile trebuie să dispară, deoarece startul sezonului în ligile inferioare bate la ușă, iar toate forțele rapidiștilor trebuie să se unească într-un scop comun, acela de a readuce suporterii la stadion, într-un singur loc. 


Poate aceste cluburi sunt considerate clone, dar realitatea este că adevăratul Rapid nu mai există, iar suporterii au nevoie de fotbal, de clubul care le-a adus atâtea bucurii, care a legat atâtea destine. Altfel nu se poate. Palmaresul înseamnă toate emoțiile trăite și amintirile frumoase, sau urâte, legate de Rapid, nu o bucată de hârtie, care nici măcar nu există. Sigla se schimbă la multe cluburi, chiar și la cluburile mari. Da, sunt clone, pentru că e o eră a fotbalului clonat, cu schimbări de societăți, de patroni, de asociații. Se întâmplă la majoritatea cluburilor, însă identitatea unui club nu stă în niște acte. 


Așadar, cum spunea un prieten rapidist, două Rapiduri înseamnă niciunul. Adevăratul Rapid va fi acela care va aduna oameni de încredere, rapidiști adevărați și va avea un plan care va readuce clubul acolo unde ne dorim cu toți.