- Rapid TV

13 ianuarie 2017

SĂPUNARU ȘI RELAȚIA SA CU SANDU NEAGU

 Viața lui Cristi Săpunaru poate fi un subiect foarte bun de film, fostul căpitan al Rapidului având o copilărie și o tinerețe care poate fi ușor transpusă într-un scenariu de succes.

De-a lungul ei, Săpun, rapidist convins, a fost înconjurat de foști mari jucători ai clubului giuleștean, printre ei aflându-se și legenda Rapidului Sandu Neagu, atacantul care ne-a adus primul titlu oficial de campioni, cel din 1967.
Vă redăm mai jos un articol emoționant, din 2010, care exprimă cel mai bine relația dintre Cristi Săpunaru și Sandu Neagu, apărut după o victorie în fața Stelei, dedicată de fundașul nostru fostului mare atacant al Rapidului.
"Dispariţia lui Sandu Neagu a căzut ca un trăsnet pentru Cristian Săpunaru. Fundaşul giuleştean avea de mai multă vreme o relaţie extrem de apropiată cu fosta mare legendă a Rapidului. Colegii lui Săpunaru au povestit că la aflarea veştii că fostul "Erou de la Guadalajara" a încetat din viaţă, Cristi a izbucnit în lacrimi.

3.000 de lei pe lună şi cadouri
De cînd a venit la Rapid, din 2006, Cristi Săpunaru a fost impresioant de sărăcia în care trăia Sandu Neagu şi familia sa, care locuiau la stadion, sub tribuna a II-a, într-un vechi cabinet medical. De atunci, jucătorul a început să-l ajute. Îi dădea cîte 3.000 de lei pe lună, chiar şi în perioada cît a jucat la FC Porto. În plus, le făcea mereu cadouri celor mici, cumpărîndu-le haine, jucării sau biciclete.
"Tu eşti rapidist adevărat, ca mine"
În urmă cu câțiva ani, Neagu i-a trimis lui Săpunaru un cadou. Era recunoştinţa lui pentru ajutorul pe care familia sa îl primise din partea actualului fundaş de la Rapid. Cele mai dragi amintiri ale fostului atacant din perioada cînd juca fotbal. "Sandu i-a dăruit medalia sa de campion cucerită cu Rapid în 1967, diploma de campion şi o plachetă prin care i s-a conferit Ordinul Meritul Sportiv Clasa a III-a acordat de preşedintele Băsescu în 2008!", a povestit un apropiat al fotbalistului.
"Cristi, tu eşti rapidist adevărat, ca şi mine, şi meriţi din plin să le ai! Sînt lucruri dragi mie pe care ţi le dau din toată inima!", au fost cuvintele lui Neagu. Săpunaru a primit cadoul emoţionat şi păstrează obiectele într-un loc special.
Promisiune pentru Neagu
După victoria cu Steaua, primul pe care Săpunaru l-a luat în braţe a fost băiatul de 5 ani al lui Neagu, Roberto. L-a dus în vestiar, unde copilul a fost primit în aplauze de toţi jucătorii rapidişti. "Am bătut Steaua şi pentru tine, şi pentru tatăl tău!", i-au spus giuleştenii puştiului. Roberto i-a replicat: "Cristi, te iubesc! Abia aştept să mă duci la fotbal, aşa cum i-ai promis lui tati!".

"Sandu i-a dat din suflet medalia şi diploma lui Cisti, pe care îl iubea ca pe copilul. Cristi e topit după Roberto şi Roberto după el. Săpunaru ne-a ajutat foarte mult!"
Cristina Neagu, soţia lui Sandu Neagu
"Victoria cu Steaua e şi pentru Sandu Neagu, unul dintre cele mai importante simboluri ale Rapidului. Ne vom gîndi mult timp de acum înainte la el!"
Cristian Săpunaru, fundaş Rapid
sapunaru cu fiul lui sandu neagu rapid tv
Săpunaru, împreună cu Robert, fiul lui Sandu Neagu

sursa: GSP (2010)